Movebybike avslutar samarbetet med Foodora
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Movebybike avslutar samarbetet med Foodora

Movebybike

Logistikföretaget Movebybike har valt att upphöra sitt samarbete med matleveranstjänsten Foodora. Orsaken är en kombination av otillfredsställande lönsamhet och brist på adekvat arbetsmiljö. Beslutet kommer strax efter att Movebybike tog över leveranstjänsten efter konkursen av dotterbolaget Bzzt Stockholm.

  • Movebybike avbryter samarbetet med Foodora på grund av dålig lönsamhet och otillfredsställande arbetsförhållanden.
  • Avslutandet av affärerna kommer att förbättra Movebybikes operativa resultat med 0,2 miljoner kronor per månad.

Enligt ett pressmeddelande från bolaget genererade samarbetet med Foodora en omsättning på cirka 0,5 miljoner kronor per månad för Movebybike. Med upphörandet av samarbetet kommer företagets operativa resultat att förbättras med 0,2 miljoner kronor varje månad.

Orsaker till avslutandet

Beslutet att avsluta samarbetet stöds främst av den låga lönsamheten i affärsrelationen. Dessutom har det funnits brister i tillhandahållandet av adekvat utrustning och schemaläggning för att säkerställa en säker arbetsmiljö för Movebybikes leveransförare. Företaget har funnit brister i kvaliteten och anpassningen av arbetskläder för uppdraget, särskilt med tanke på varierande väderförhållanden.

Foodora ansvarar för planeringen av arbetspass, vilket kan resultera i arbetspass som är kortare än tre timmar. Detta skapar otrygghet för leveransförarna och minskar Movebybikes kontroll över både arbetsmiljön och lönsamheten i affären.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Målade framtid

Målet med samarbetet var att skapa ett partnerskap som gynnade både Movebybike och Foodora och förbättrade förutsättningarna för förarna. Detta har inte uppnåtts, vilket är anledningen till att Movebybike nu väljer att avsluta samarbetet. På Börskollen följer vi utvecklingen och kommer att hålla er uppdaterade om eventuella konsekvenser för marknaden.

Börskollen om MoveByBike

MoveByBike är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern MBBAB på Spotlight. MoveByBike verkar inom sektorn Industri och aktien har 561 st ägare hos Avanza samt 135 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

MoveByBike Europe är verksamma inom transport- och logistikbranschen. Bolaget erbjuder transporttjänster via egenutvecklade eldrivna transportcyklar. Verksamheten drivs via egna distributionsnät och så kallade city-hubbar. Kunderna består av både privata aktörer samt företagskunder, med störst koncentration runt storstäderna. Bolaget grundades 2012 och har sitt huvudkontor i Malmö.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om MoveByBike, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien MoveByBike

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt