Musk sågar höjda Kina-tullar
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Musk sågar höjda Kina-tullar

Musk

Elbiltillverkaren Teslas medgrundare och koncernchef Elon Musk sågar Bidenregeringens senaste besked om tullar på elbilar från Kina. - Varken Tesla eller jag har bett om de här tullarna.

Elbiltillverkaren Teslas medgrundare och koncernchef Elon Musk sågar Bidenregeringens senaste besked om tullar på elbilar från Kina.

– Varken Tesla eller jag har bett om de här tullarna. I själva verket blev jag överraskad när de presenterades, säger Musk till tv-kanalen CNBC.

Uttalandet görs sedan Bidenregeringen i förra veckan aviserade 100-procentiga tullar på elbilar från Kina, vid sidan av andra nya tullar – på bland annat solceller, stål och aluminium från Kina.

– Tesla konkurrerar ganska väl på den kinesiska marknaden utan tullar och utan stöd. Jag är inte för några tullar, säger Musk.

Samtidigt rapporterar nyhetsbyrån Reuters att Tesla har dragit ned på produktionen av sin storsäljare Model Y med tvåsiffriga procenttal på koncernens Shanghaifabrik, med hänvisning till branschstatistik och en källa.

Shanghaifabriken är Teslas största tillverkningsanläggning i världen och planen är enligt en Reuterskälla att dra ned på produktionen med åtminstone 20 procent under perioden mars-juni.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Tesla

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Tesla

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt