Musks AI-startup vill resa 3 miljarder dollar – så hög blir värderingen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Musks AI-startup vill resa 3 miljarder dollar – så hög blir värderingen

Musks

Investerare i Elon Musks omgivning diskuterar möjligheten att hjälpa hans AI-startup, xAI, att säkra en finansieringsrunda om tre miljarder dollar. Om investeringen går igenom kommer företaget att värderas till 18 miljarder dollar, rapporterar Wall Street Journal. Bland de potentiella investerarna finns riskkapitalbolaget Gigafund och Steve Jurvetson, tidigare styrelseledamot i Tesla och nuvarande styrelseledamot i SpaceX.

  • Investerare med kopplingar till Elon Musk överväger att investera i AI-startupen xAI, som han grundade.
  • Finansieringsrundan kan innebära ett kapitaltillskott på 3 miljarder dollar och höja värderingen till 18 miljarder dollar.
  • AI-sektorn har sett ett ökat investerarintresse, med exempel på stora kapitaltillskott till företag som OpenAI och Anthropic.

Investerarintresset för AI-startups har på senare tid ökat. Företag som OpenAI har nyligen fått ett kapitaltillskott på 13 miljarder dollar från Microsoft, medan konkurrenten Anthropic har säkrat sex miljarder dollar i finansiering.

xAI och dess framsteg

xAI grundades i juli förra året och har sedan dess lanserat sin chatbot Grok. I december framkom det att företaget var på väg att ta in en miljard dollar och redan hade säkerställt 135 miljarder dollar i finansiering. Det är dock ännu oklart om detta kapitaltillskott är en del av den nu diskuterade finansieringsrundan.

Detta skriver The Wall Street Journal, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Musks kommentarer

Trots spekulationerna om en ny finansieringsrunda uttalade Musk i januari att xAI inte behövde ytterligare kapital. Musk har inte kommenterat de senaste uppgifterna i Wall Street Journal.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta följa denna utveckling och rapportera om eventuella uppdateringar kring xAIs finansieringsrunda.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Tesla

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt