Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

Mustang

Mustang Mach-E som tjänstebil – här är fördelarna

När man står i begrepp att välja ny tjänstebil har det blivit allt vanligare att företag och tjänstebilsförare föredrar en bil som är helt eldriven. Detta bland annat för att såväl skatt som förmånsvärde blir lägre, men också för att bilen inte släpper ut några skadliga växthusgaser under körning.

Här är fem avgörande faktorer till varför Mustang Mach-E är en god kandidat till att bli den perfekta tjänstebilen.

Ett lågt förmånsvärde

En av de första sakerna många undrar kring när det kommer till val av ny tjänstebil är förmånsvärdet. Det är trots allt en mycket viktig del i bilkalkylen. Här har helelektriska bilar en rejäl fördel över traditionella drivlinor då förmånsvärdet är betydligt lägre. För nya Mustang Mach-E ligger förmånsvärdet på från 2621 kr i månaden netto.

Räckvidd utan ångest

Att kunna komma dit man vill på en enda laddning är också någonting som är viktigt när man ska välja ny tjänstebil. Och även om man inte har långa avstånd att köra varje dag kan det vara befriande att inte behöva ladda sin bil dagligen. Mustang Mach-E har bland marknadens längsta räckvidd helt på el, med upp till 610 kilometer på en enda laddning. Räckvidd utan ångest, helt enkelt.

Ladda tolv mil på tio minuter

När det trots allt uppstår behov av att ladda bilen på resande fot ska detta gå så snabbt och smidigt som möjligt. Tack vare att Mustang Mach-E klarar att ta emot upp till 150 kW vid snabbladdning kan man ladda hela tolv mil på endast tio minuter. Detta gör man med fördel vid IONITYs snabbladdningsstationer som finns utplacerade på 25 ställen i Sverige (med fler under uppbyggnad). Kunder som skaffar en Mustang Mach-E får dessutom kraftigt rabatterade priser vid laddning hos IONITY under det första året, med nästan 60 procent.

Tryggt och säkert

Säkerhet är också en viktig faktor när man väljer ny tjänstebil. Precis som med Fords alla andra personbilar har nya Mustang Mach-E maxbetyget fem stjärnor i Euro NCAP:s krocksäkerhetstest som ger en trygghet till såväl förare som passagerare. Bilen har en hel del andra funktioner som gör resan både trygg och bekväm, bland annat adaptiv farthållare med Stop & Go för körning i stadstrafik, filövervakningssystem, aktivt parkeringssystem och intelligent hastighetsövervakning.

Riktigt rolig att köra

Sist men inte minst så ska det vara en härlig upplevelse varje gång man sätter sig i sin nya tjänstebil. För nya Mustang Mach-E har ”körglädje” varit ett ledord i hela skapandeprocessen. Mustang Mach-E bjuder på ordentliga fartresurser, sprinten 0–100 km/h kan göras på ynka 3,7 sekunder för GT-versionen. Och tack vare de tre olika körlägena Active, Whisper och Untamed är det upp till föraren att bestämma precis hur roligt man ska ha.

Ford Mustang Mach-E

  • Förmånsvärde: fr. 2 621 kr/mån
  • Ford Business Lease: fr. 4 999 kr/mån exkl. moms
  • Rek. företagsnetto: fr. 549 900 kr inkl. moms
  • Privatleasing: fr. 4 495 kr/mån
  • Klimatbonus: 70 000 kr
Därför är Ford Mustang Mach-E rätt tjänstebil för dig

Läses av andra just nu

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt