Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Myndigheterna

Myndigheterna skär ner på tjänsteresor

Försäkringskassan och Stockholms universitet har minskat sina utgifter för tjänsteresor kraftigt, visar en granskning av fackförbundet ST:s tidning Publikt. Digitala möten tar alltmer plats, och både miljö- och pandemihänsyn ligger bakom denna förändring.

Enligt Publikts genomgång spenderade Försäkringskassan nästan 65 miljoner kronor på tjänsteresor under 2019. Denna siffra minskade med nästan 40 miljoner kronor under förra året, vilket motsvarar en minskning på 61 procent. Thomas Åding, avdelningsordförande för ST inom Försäkringskassan, förklarar att det nu är fler digitala möten som gäller.

Ökad digitalisering under pandemin

Åding menar att trots att Försäkringskassan har varit en digital myndighet länge, så har det blivit mer utvecklat under pandemin. "Även om vi har varit en digital myndighet länge tror jag att det vidareutvecklades ytterligare under pandemin", säger han till Publikt.

Detta rapporterar GP.se om.

Fler myndigheter som minskar sina tjänsteresor

Även Stockholms universitet har minskat sina tjänsteresekostnader. Under 2019 spenderade universitetet 123 miljoner kronor på tjänsteresor. Denna summa minskades till 50 miljoner kronor under förra året. Universitetet införde en ny mötes- och resepolicy 2020, vilket hade påbörjats redan 2019. Magnus Breitholtz, rektorsråd för miljö och hållbar utveckling, säger att det inte bara handlade om pandemin utan även om ny kunskap och universitetets ambition att vara koldioxidneutralt innan 2040.

"Det hade egentligen ingenting med pandemin att göra. Revideringen började redan 2019 och det handlade mer om ny kunskap och det tuffa målet vi har satt om att vara koldioxidneutrala innan 2040", säger Breitholtz till Publikt.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.