Nasdaq: Polestar måste uppnå börskrav inom 180 dagar
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Nasdaq: Polestar måste uppnå börskrav inom 180 dagar

Nasdaq:

Elbilstillverkaren Polestar har fått ett meddelande från Nasdaq om att bolaget inte uppfyller kravet på en lägsta köpkurs på 1 dollar. Bolaget har nu 180 dagar på sig att åter uppnå detta krav. Trots detta fortsätter Polestar att sikta på ett kassaflödesmässigt nollresultat vid slutet av 2025.

  • Polestar måste uppfylla Nasdaqs lägsta kurskrav inom 180 dagar.
  • Bolagets aktiekurs måste vara över 1 dollar i minst tio på varandra följande arbetsdagar.
  • Polestar siktar på ett kassaflödesmässigt nollresultat mot slutet av 2025.

Nasdaq ställer krav

Enligt Finwire har Polestar mottagit ett meddelande från Nasdaq-börsen där det framgår att bolaget inte uppfyller kravet på en lägsta köpkurs på 1 dollar per aktie. Detta innebär att Polestar måste uppnå en stängningskurs på eller över 1 dollar per depåbevis (ADR) under minst tio på varandra följande arbetsdagar, senast den 2 januari 2025.

Tidsfrist och påföljder

Trots att Polestar inte uppfyller detta krav just nu, har meddelandet från Nasdaq ingen omedelbar effekt på noteringen av bolagets värdepapper. Dessa kommer att fortsätta handlas på Nasdaq, förutsatt att bolaget uppfyller övriga noteringskrav. Polestar har därmed en tidsfrist på 180 dagar för att rätta till situationen.

Fortsatta målsättningar

Polestar står för närvarande inför en kurs på 0,92 dollar, vilket innebär att bolaget måste öka sin aktiekurs för att möta Nasdaqs krav. Trots denna utmaning, fortsätter Polestar att fokusera på sina långsiktiga mål. Bolaget har meddelat att de har ökat sitt affärsmomentum, utökat sitt modellutbud och diversifierat sin tillverkning. Dessa faktorer förväntas bidra till att uppnå ett kassaflödesmässigt nollresultat mot slutet av 2025.

Vi på Börskollen kommer att följa Polestars utveckling noggrant och rapportera om eventuella förändringar i deras kurs och uppfyllande av Nasdaqs krav.

Börskollen om Polestar

Polestar är ett svenskt bilföretag med rötter i Volvo Personvagnars avdelning för prestandabilar och varumärket, och har sitt huvudkontor i Göteborg, Sverige. Företaget producerar både hybrid- och elbilar i Kina och specialiserar sig även på att optimera Volvos motorer.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Polestar, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Polestar

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Polestar

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt