Nästa bolag att kasta in handduken – dotterbolag till Strax ansöker om konkurs
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Nästa bolag att kasta in handduken – dotterbolag till Strax ansöker om konkurs

Nästa

Det tyska intressebolaget Strax GmbH, som tillhör mobiltillbehörsbolaget Strax AB, har ansökt om konkurs. Beslutet kommer efter en period av betydande motvind och negativ försäljningsutveckling under hösten 2023. Konkursen påverkar direkt värdet på Strax AB:s egna kapital och aktier.

  • Strax GmbH ansöker om konkurs i Tyskland.
  • Företaget har upplevt betydande motvind under hösten 2023.
  • Beslutet påverkar Strax AB:s egna kapital och aktievärde.

Betydande motvind och negativ försäljningsutveckling

Strax GmbH, ett intressebolag tillhörande mobiltillbehörsbolaget Strax AB, har ansökt om konkurs i Tyskland. Enligt ett pressmeddelande från bolaget har den europeiska distributionsverksamheten mött betydande motgångar under hösten 2023, vilket resulterat i en negativ försäljningsutveckling.

Försök att hitta en hållbar väg misslyckades

"Det är en stor besvikelse och upprörande att se ett företag som har gått bra och lönsamt sluta så här efter nästan 20 år på grund av den senaste tidens händelser", säger Ingvi T. Tomasson, styrelseordförande och medgrundare i Strax AB. Bolaget har gjort flera försök att hitta en hållbar väg framåt för Strax GmbH, men dessa försök har tyvärr bedömts vara misslyckade under de nuvarande omständigheterna.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Ekonomiska konsekvenser

Vi på Börskollen noterar att beslutet att ansöka om konkurs initialt kommer att påverka värdet på den redovisade delen av det egna kapitalet i Strax GmbH, som i koncernens balansräkning uppgick till 4,4 miljoner euro. Bolaget påpekar också att händelsen kan komma att påverka värderingen av aktier i dotterbolag i Strax AB.

Beskedet om konkursansökan har redan påverkat aktiemarknaden negativt, med en nedgång på 2,3 procent för Strax AB:s aktie.

Börskollen om Strax

Strax är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern STRAX på Small Cap. Strax verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 2923 st ägare hos Avanza samt 322 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Strax erbjuder lösningar och accessoarer för mobiler. Bolagets produkter vidaresäljs under varierande varumärken och återfinns på global nivå, främst inom Europa och Nordamerika. Utöver huvudverksamheten erbjuder bolaget olika marknadsföringstjänster relaterade till kataloger, reklam, paketering och distribution. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Strax, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Strax

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Strax

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt