Nätmäklaren överväger att utesluta "Roaring Kitty" efter Gamestop-rallyt
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Nätmäklaren överväger att utesluta "Roaring Kitty" efter Gamestop-rallyt

Nätmäklaren

Nätmäklaren E-Trade, som ägs av Morgan Stanley, överväger att utesluta Keith Gill, känd som Roaring Kitty, från sin plattform. Detta sker efter Gills senaste köp av Gamestop-optioner ledde till en dramatisk kursuppgång. Enligt Wall Street Journal är E-Trade oroliga för potentiell kursmanipulation. Både Massachusetts finansinspektion och USA:s SEC utreder nu situationen.

  • E-Trade överväger att utesluta Keith Gill från plattformen.
  • Gill köpte nyligen en stor volym av Gamestop-optioner, vilket ledde till ett kursrally.
  • Både Massachusetts finansinspektion och SEC utreder nu fallet.

Oro för kursmanipulation

Enligt Wall Street Journal överväger E-Trade att stänga av Keith Gill från sin plattform på grund av oro för kursmanipulation. Gill, som är känd under pseudonymen Roaring Kitty, köpte en stor mängd Gamestop-optioner i maj. Han visade sedan offentligt innehavet på sitt E-Trade-konto, vilket sammanföll med ett kraftigt kursrally för Gamestop-aktien.

Intern diskussion hos E-Trade

E-Trade har internt diskuterat om Gills agerande utgör kursmanipulation och om de är villiga att riskera att dra uppmärksamhet till sig genom att utesluta honom. En källa uppger att inget beslut har fattats ännu och att nätmäklaren kan komma att besluta att ingen åtgärd behövs.

Detta skriver The Wall Street Journal, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Pågående utredningar

Massachusetts finansinspektion har inlett en utredning av Gills aktiviteter. Dessutom granskar USA:s finansinspektion SEC handeln i Gamestop-optioner i samband med Gills inlägg i sociala medier. Det är dock oklart om SEC specifikt utreder Gill.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta bevaka utvecklingen och rapportera om eventuella beslut eller åtgärder som tas av E-Trade och de involverade tillsynsmyndigheterna.

Börskollen om GameStop

GameStop är ett företag som utvecklar spel och säljer spel och underhållningsprodukter både i sina fysiska butiker och online. De erbjuder ett sortiment av nya och begagnade videospelkonsoler, tillbehör och spel, både i fysiska och digitala format, på en global marknad. Företaget säljer även vinylfigurer, samlarobjekt och brädspel till sina kunder. Varumärken som tillhör företaget inkluderar GameStop, EB Games och Micromania. Företaget grundades 1994 och har sitt huvudkontor i Grapevine, Texas.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om GameStop, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om GameStop

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien GameStop

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt