Nextory överväger börsnotering trots tidigare motgångar
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Nextory överväger börsnotering trots tidigare motgångar

Nextory

Den digitala boktjänsten Nextory funderar på att göra ett nytt försök att börsnoteras, enligt vd Shadi Bitar. Bolaget hade tidigare planer på en IPO i början av 2022, men dessa planer stoppades på grund av den globala marknadsoron efter Rysslands invasion av Ukraina.

  • Nextory överväger en ny börsnotering.
  • Omsättningen ökade med 9 procent under 2023.
  • Bolaget blev lönsamt på sista raden andra halvåret 2023.

Planer på börsnotering

Nextorys vd Shadi Bitar avslöjade nyligen för Dagens industri att bolaget överväger att göra ett nytt försök att börsnoteras. I början av 2022 hade företaget konkreta planer på en IPO, men dessa grusades efter Rysslands invasion av Ukraina, vilket skapade stor turbulens på världens marknader. Bitar påpekar dock att dörren inte är stängd för att prova igen.

Förbättrad lönsamhet trots avmattad tillväxt

Under 2023 ökade Nextory sin omsättning med 9 procent, vilket motsvarar 601 miljoner kronor. Detta är en avmattning jämfört med föregående år. Trots detta är Shadi Bitar nöjd med utvecklingen och framhåller att bolaget under andra halvåret av 2023 lyckades vända till lönsamhet på sista raden varje månad.

Vi på Börskollen följer utvecklingen noga och kommer att rapportera vidare om Nextorys eventuella börsnotering och andra viktiga händelser.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Förberedelser på plats

Shadi Bitar betonar att Nextory redan har gjort en betydande resa och att bolaget är väl förberett för en börsnotering. "Eftersom vi redan har gjort den resan har vi alla förberedelser på plats, vi är i grunden ett börsfähigt bolag. Men om och när det blir av framöver kommer vi bedöma utifrån vad som är bäst för Nextory och våra ägare", säger han.

Börskollen om Nextory

Nextory startade sin verksamhet i Stockholm år 2015 med syftet att göra böcker mer tillgängliga för en bredare publik och att omdefiniera vad det innebär att "läsa en bok". Med en ambition att öka läsandet genom att erbjuda "rikare läsupplevelser" har Nextory vuxit till att bli en av de största prenumerationstjänsterna för ljud- och e-böcker i Norden. Deras app är även tillgänglig på flera andra europeiska marknader.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Nextory, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Nextory

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Nextory

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt