Nordnet uppmanar Polestar-aktieägare att agera aktivt
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Nordnet uppmanar Polestar-aktieägare att agera aktivt

Nordnet

Nätmäklaren Nordnet har infört en extra konverteringsperiod för aktieägare i elbilstillverkaren Polestar. Detta ger möjlighet att omvandla svenska onoterade depåbevis till amerikanska konverterade depåbevis. Initiativet kommer efter att Polestar-aktien rasat kraftigt och riskerar avnotering.

  • Nordnet erbjuder en extra konverteringsperiod.
  • Polestar-aktien har fallit med 94 procent.
  • Risk för avnotering på grund av aktiekurs under 1 dollar.

Bakgrund till Nordnets agerande

Polestar, ett företag specialiserat på elbilar, har sett sin aktie falla med cirka 94 procent sedan noteringen i USA för två år sedan. Aktien har nu sjunkit till under 1 dollar, vilket innebär en risk för avnotering enligt amerikanska börsregler.

För att hjälpa aktieägarna hantera denna situation, har Nordnet infört en extra konverteringsperiod i slutet av juni och början av juli.

Möjligheter för aktieägare

Under denna period kan aktieägarna konvertera sina svenska onoterade depåbevis till amerikanska konverterade depåbevis. Detta ger dem möjligheten att sälja sina innehav i Polestar. Nordnets sparekonom Frida Bratt beskriver situationen som unik och uppmanar aktieägarna att agera aktivt.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Frida Bratt: "Inte vara passiva"

Frida Bratt har uttryckt oro över Polestars misslyckande att offentliggöra siffrorna för de senaste två kvartalen samt årsrapporten för 2023. Hon säger: "Min uppmaning till spararna är att inte vara passiva i detta. Det här är faktiskt ett bolag som inte lever upp till, eller möjligen struntar i, de mycket tydliga krav som ställs i en noterad miljö. Jag tycker man som sparare ska ställa sig frågan om det här är en ledning man fortsatt har förtroende för efter detta, oavsett om man i grunden tror på Polestars affärsidé och utsikter eller inte."

Vi på Börskollen följer utvecklingen noga och kommer att fortsätta rapportera om eventuella förändringar som kan påverka Polestars aktieägare. Nordnet planerar dessutom att erbjuda en ytterligare konverteringsmöjlighet i slutet av juli.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Nordnet

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt