Norges största fackförbund stöder IF Metalls strid mot Tesla
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Norges största fackförbund stöder IF Metalls strid mot Tesla

Norges

Norges största fackförbund i den privata sektorn, Fellesforbundet, har uttryckt sitt stöd för IF Metall i dess konflikt med elbilstillverkaren Tesla. Fackförbundet meddelar att de planerar att införa en blockad mot Tesla-bilar som en sympatiåtgärd, om Tesla inte möter IF Metalls krav om ett kollektivavtal före 20 december.

Detta meddelande kommer i ljuset av en pågående strid mellan IF Metall och Tesla. Enligt Jørn Eggum, fackbas i Fellesforbundet, är denna strid mer än bara en konflikt mellan ett fackförbund och en arbetsgivare. "De tar striden mot ett fackfientligt bolag på hela arbetsmarknadens vägnar. Nu måste Tesla omedelbart acceptera IF Metalls krav om ett kollektivavtal", säger han i en intervju med den norska tidningen Dagbladets Børsen.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Bojkott mot Tesla-bilar om kraven inte möts

Om Tesla inte möter IF Metalls krav senast den 20 december, kommer Fellesforbundet att genomföra en bojkott mot Tesla-bilar. Denna sympatiåtgärd är ett starkt uttryck för det stöd de ger till IF Metall och alla arbetstagare i arbetsmarknaden.

Om Tesla

Tesla är en amerikansk fordonstillverkare. Bolaget är specialiserade inom eldrivna fordon, där fordonen helt ämnas drivas på el under samma varumärke. Bolaget har även ett globalt supercharger nätverk som möjliggör snabb laddning innan avfärd. Produktionen av bilarna utgår ifrån egna produktionsanläggningar inom den nordamerikanska marknaden. Huvudkontoret är beläget i Palo Alto.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Tesla

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Tesla

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.