Nosium avyttrar aktier i Börsjakten för att betala av lån
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Nosium avyttrar aktier i Börsjakten för att betala av lån

Nosium

Investeringsbolaget Nosium har sålt 24,6 procent av sitt innehav i Börsjakten Invest för 2,6 miljoner kronor. Affären är en del av en större plan att avyttra tillgångar för att betala av moderbolagets skulder, som uppgår till cirka 2,2 miljoner kronor.

  • Nosium säljer 24,6 procent av kapitalet i Börsjakten Invest
  • Transaktionen värd 2,6 miljoner kronor ska användas för att betala av lån
  • Efter försäljningen äger Nosium fortfarande 11 procent av kapitalet i Börsjakten Invest

Strategisk försäljning för att stärka balansräkningen

Nosium har tidigare indikerat att de planerar att avyttra tillgångar värda mellan 15 och 30 miljoner kronor under året. Syftet med dessa transaktioner är att säkerställa att bolaget kan betala av alla sina skulder, som för närvarande uppgår till cirka 2,2 miljoner kronor. Försäljningen av aktier i Börsjakten Invest är ett led i denna strategi.

VD kommenterar försäljningen

Daniel Ehdin, VD på Nosium, kommenterar affären: "Jag hoppas att denna affär ger dig som aktieägare förhoppning om fler affärer i framtiden och styrkan i vår portfölj och balansräkning i förhållande till Nosiums nuvarande marknadsvärde. Att bli skuldfria har varit en viktig milstolpe och skapar ännu bättre förutsättningar i nuvarande marknadsläge.

Vi arbetar fortsatt med flera transaktioner än någonsin tidigare, både gällande Nosiums innehav men även för våra portföljbolags räkning. Min förhoppning är att vi kommer kunna stänga fler affärer under året."

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Nosium genomförde sin investering i Börsjakten Invest i mars förra året. Efter den senaste transaktionen äger Nosium cirka 11 procent av kapitalet och 50,3 procent av rösterna i Börsjakten Invest.

Vi på Börskollen ser fram emot att följa Nosiums framtida affärer och strategiska beslut.

Börskollen om Nosium

Nosium är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern NOSIUM B på NGM. Nosium verkar inom sektorn Dagligvaror och aktien har 4251 st ägare hos Avanza samt 769 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

NOSIUM investerar i företag med verksamhet inom online, ekologiskt och hållbart. NOSIUM äger, förvaltar och förvärvar aktier i bolag med målsättningen att öka deras tillväxt och marknadsvärde genom att implementera nya digitala strategier. Nuvarande investeringar återfinns i techplattformar & produktvarumärken som riktar sig till en hälso- och hållbarhetsmedveten målgrupp.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Nosium, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Nosium

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Nosium

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt