Rusning mattades av för Trump Media i debuten
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Rusning mattades av för Trump Media i debuten

Rusning

Den finansiellt pressade expresidenten Donald Trumps mediebolag Trump Media – med plattformen Truth Social – rusade i börsöppningen i debuten på amerikanska Nasdaq-börsen. Men farten i uppgången mattades av.

Aktien i Trump Media & Technology Group steg direkt med runt 55-60 procent till 78 dollar i öppningen på Wall Street innan handeln snabbt handelsstoppades eftersom kursreaktionen blev häftig.

Strax därefter lyftes stoppet och aktien sjönk tillbaka till runt 40 procent plus, och efter slagig handel stängde den på 16,1 procent upp.

Över 65 miljarder kronor

Skulle den tidiga kursuppgången ha hållit i sig hade värdet på Donald Trumps ägarandel – cirka 60 procent av aktierna – ha kunnat ökat till över 6,2 miljarder dollar (65 miljarder kronor).

Men det är ett bolag som än så länge är byggt på förhoppningar. I fjol gjorde bolaget en förlust på 49 miljoner dollar de första nio månaderna, motsvarande en halv miljard kronor. Intäkterna var blygsamma, 3,4 miljoner dollar med räntekostnader på närmare 38 miljoner dollar.

Det är oklart hur många användare Truth Social har. Similarweb har uppskattat antalet till i grova slängar fem miljoner aktiva användare, vilket får betraktas som relativt få i den världen.

Mest avgörande för bolagets värde är nog Trump själv. I prospektet inför noteringen står det att företaget och plattformen är mycket beroende av Trumps popularitet.

Pressad – trots sänkning

Trump är också finansiellt pressad. Under måndagen blev det visserligen klart att hans borgenssumma i det uppmärksammade bedrägerimålet sänks till 175 miljoner dollar, motsvarande cirka 1,8 miljarder kronor. Men Trump fick bara tio dagar på sig att betala pengarna för att inte riskera utmätning.

I ett uttalande på Truth Social säger Trump att han har tillgångar i form av kontanter och värdepapper.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Trump Media

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Trump Media

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt