Nvidia-bossen: AI kommer inte ersätta mänsklig arbetskraft
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

Nvidia-bossen: AI kommer inte ersätta mänsklig arbetskraft

Nvidia-bossen:

Nvidias VD Jensen Huang tror inte att artificiell intelligens (AI) kommer att ta över människors jobb. Han anser att företag som ökar sin produktivitet och intäkter också kommer att anställa fler människor. Vidare påpekar Huang att människans förmåga till gott omdöme och förståelse för komplexa omständigheter inte kan ersättas av maskiner.

  • AI kommer inte att ersätta mänsklig arbetskraft enligt Nvidias VD Jensen Huang.
  • Nvidia har utvecklat en ny AI-plattform, Blackwell, som kan genomföra kvadriljoner beräkningar per sekund.

Människan förblir viktig i arbetslivet

Huang insisterar på att människan fortfarande kommer att ha en central roll i arbetslivet, trots framstegen inom AI. Han menar att det finns omständigheter som maskinerna helt enkelt inte kommer att förstå och att företagen kommer att fortsätta anställa fler människor när deras intäkter ökar.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Nvidia Blackwell – nästa generations AI-plattform

I samma intervju berättade Huang om den nya AI-plattformen Nvidia Blackwell. Denna beskrivs som kapabel att utföra kvadriljoner beräkningar per sekund. Nvidia hoppas att Blackwell kommer att kunna göra "saker som överraskar".

Huang förutser att AI kommer att spela en viktig roll i utforskningen av universum, på platser där vi människor inte kan nå.

Vi behöver artificiell intelligens för att hjälpa oss att utforska universum på platser där vi aldrig skulle ha kunnat göra det själva."

På Börskollen följer vi noga utvecklingen av AI och dess inverkan på arbetsmarknaden, och vi kommer att fortsätta rapportera om denna viktiga fråga.

Börskollen om Nvidia

Nvidia är ett teknikbolag. Bolaget är specialiserade inom visuell datorteknik och erbjuder ett flertal produkter som berör grafikkort, grafikbehandlingsenheter (GPU) och artificiell intelligens (AI). Produkterna används huvudsakligen inom spelindustrin och vidaresäljs under ett flertal olika varumärken, där det mer kända inkluderar Titan. Bolaget grundades 1993 och har sitt huvudkontor i Santa Clara, Kalifornien.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Nvidia, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Nvidia

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Nvidia

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt