Nytt index sänkte USA-börsen trots Nvidia
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

Nytt index sänkte USA-börsen trots Nvidia

Nytt

Inte ens värmen från världens hetaste aktie kunde stoppa en ny räntefrossa när ett inköpschefsindex larmade om ökad företagsaktivitet i USA. Den tänkta börsfesten i New York övergick i allmän baksmälla.

Börsen lyfte först till ny rekordnivå efter öppning på torsdagen när halvledarjätten Nvidia klättrade mot stjärnorna efter en urstark kvartalsrapport.

Nvidia, börsens tredje högst värderade bolag, bidrog till att lyfta kurserna i stort och det puttrade på mot att bli den fest investerarna hoppats på.

Då släpptes ett inköpschefsindex som bland annat visade att aktiviteten i amerikanska tjänsteföretag ökade rejält i maj, och vips var feststämningen bortblåst.

Siffrorna tyder nämligen på tillväxt, att inflationen inte är knäckt och att centralbanken Federal Reserve (Fed) lär dröja med att sänka landets styrränta.

Marknaden började under dagen prisa in en räntesänkning på 0,25 procentenheter i december, att jämföra med november ett dygn tidigare.

Och därmed föll också aktiekurserna tillbaka.

Till slut hade tekniktunga Nasdaqs kompositindex tappat 0,4 procent, breda S&P 500-index 0,7 procent medan Dow Jones industriindex backade 1,5 procent.

Till och med Nvidia tappade fart och stängde på plus 9,3 procent efter att under handelsdagen varit en bra bit över tio procent.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Nvidia

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Nvidia

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt