Nvidia slog förväntningarna – och mer att vänta
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

Nvidia slog förväntningarna – och mer att vänta

Nvidia

Halvledarbjässen Nvidias kvartalsrapport på onsdagskvällen blev ännu en rackarrökare som med råge slog förväntningarna. Bolaget ska även genomföra en aktiesplit och siar om en fortsatt ljus framtid.

Den justerade vinsten per aktie under kvartalet blev 6,12 dollar, att jämföra med analytikernas förväntningar som i genomsnitt låg på 5,59 dollar med en försäljning på 26,61 miljarder dollar, enligt analysfirman LSEG.

Under motsvarande kvartal i fjol var vinsten 1,09 dollar per aktie.

Nu steg omsättningen till 26,04 miljarder dollar. Där låg förväntningarna på 24,65 miljarder dollar och kan jämföras med 7,19 miljarder motsvarande kvartal i fjol.

Nvidia omsättning från datorcenter ökade 427 procent från samma kvartal året innan, till 22,6 miljarder dollar. Det beror på leveranserna av bolagets grafikprocessorer.

Fortsatt ljust framöver

Även under nuvarande kvartal ser det ljust ut, enligt Nvidia. Bolaget säger sig vänta att intäkterna landar på 28 miljarder dollar, vilket signalerar en fortsatt AI-tillväxt.

För det nuvarande kvartalet förväntade sig analytikerna en prognos från Nvidia om att intäkterna kommer att landa på 26,82 miljarder dollar.

Nvidias klargör också att bolaget ska genomföra en aktiesplit på 10:1, för att göra ägarskap i bolaget mer lättillgängligt för investerare och anställda. Varje innehavare av en stamaktie den 6 juni kommer att få ytterligare 9 stamaktier.

Rusande aktie

Bara i år har Nvidias aktie rusat 90,5 procent. I fyra kvartalsrapporter i rad har bolaget med råge överträffat marknadens förväntningar.

Under det senaste året är aktiens uppgång drygt 200 procent. Nvidia står nu för cirka 5 procent av värdet på Wall Streets breda S&P 500-index med de 500 högst värderade bolagen – att jämföra med 2,2 procent för ett år sedan, enligt Bloomberg.

Marknaden tog emot rapporten från Nvidias väl. Aktien stiger kraftigt i efterhandeln på New York-börsen.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Nvidia

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Nvidia

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt