Ny stämning mot Open AI och Microsoft
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

Ny stämning mot Open AI och Microsoft

Ny

Mediebolaget Center For Investigative Reporting stämmer Open AI och dess partner Microsoft. Det är den senaste i raden av rättsprocesser mot företagen.

Det ideella mediebolaget – med bland annat nyhetsmagasinet Mother Jones i portföljen – jobbar med grävande journalistik och menar att Open AI utan tillåtelse har använt upphovsrättsskyddat material som bolaget producerat.

– Det är mycket farligt och kan verkligen förstöra för oss som oberoende nyhetsmedium, säger bolagets vd Monika Bauerlein till nyhetsbyrån AP.

Microsoft och Open AI har tidigare stämts i liknande sammanhang, där tidningar hävdar att företagen olovligen använt texter för att utveckla sina AI-tjänster.

Bakom stämningarna ligger tidningar som The New York Times, The Chicago Tribune, The New York Daily News och The Denver Post.

Open AI och andra stora AI-entreprenörer avslöjar inte vilka datakällor de använder för att "träna" sina chattbotar. Men anser att mycket av det material som används omfattas av "fair use", ett begrepp inom amerikansk lagstiftning som rör undantag i upphovsrätten.

Källa: Linnea Gustafsson/TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Microsoft

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Microsoft

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt