Nya satsningar inom Web3: Chancer vill använda blockkedjeteknik inom betting
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikel

Nyheter Börskollen

Nya satsningar inom Web3: Chancer vill använda blockkedjeteknik inom betting

Nya

Kryptovalutans roll i samhället växer sig allt större. I dag kan man använda krypto till allt från att köpa snabbmat till resor. Ett annat område där kryptovaluta och decentraliserade betalningsmetoder blivit alltmer vanligt är spelvärlden. Numera finns ett flertal spelplattformar och spel baserade på blockkedjeteknik.

Chancer är världens första decentraliserade app för att skapa och betta på marknader. Grundarna, Paul och Adam Kelbie, har som mål att skaka om bettingbranschen och stärka spelarnas makt vid betting, detta genom att utnyttja potentialen i blockkedjetekniken.

Nu genomför Chancer en pre-sale, med mål om att samla in $15 miljoner fördelade på 12 etapper. Kapitalet ska hjälpa de två grundarna att uppfylla sina ambitioner. Chancers pre-sale har engagerat många kryptoinvesterare som söker en unik och multifunktionell plattform.

Bettingmarknaden breddas

Marknaden för kryptospel är en stor och hårt konkurrensutsatt sådan. Många aktörer har begränsat sina plattformar till sportrelaterad betting. Chancer sticker ut ur mängden i det att man erbjuder mer än ”bara” sportspel. Via plattformen kan spelare skapa och betta på marknader som omfattar allt från musiktävlingar till rymdresor och sport.

Dessa marknader kan antingen skapas vänner sinsemellan eller göras enormt stora och bli virala. Multifunktionaliteten gör att Chancer har en bredare målgrupp än många konkurrenter.

Bettingbranschens framtid

Igaming-branschen i allmänhet, och bettingbranschen i synnerhet, har utvecklats kraftigt under de senaste åren, i takt med att intresset för vadhållning växer. I och med Chancers entré på marknaden togs ytterligare ett kliv framåt.

Chancer lägger makten i användarnas händer och tar bort de traditionella spelhusen från ekvationen. Många spelare har visat intresse för detta spelsätt, som därmed har potential att revolutionera branschen som man känner till den idag.

Därtill innebär en decentraliserad bettingplattform baserad på blockkedjeteknik ökad transparens och autonomi samt rättvisa resultat för alla deltagare. Även dessa är faktorer många spelare värderar högt.

Chancer genomför pre-sale

Chancers pre-sale är nu i full gång. För att locka till sig investerare erbjuder Chancer möjligheten att förvärva CHANCER:s, plattformens egen token, till en lägre kurs. Mynten kommer att börja säljas för bara $0.01 under det första av de 12 steg.

Målet är att erbjuda en attraktiv investeringsmöjlighet, då man siktar på att värdet på en CHANCER ska stiga rejält i framtiden. Hur den framtida utvecklingen ser ut går dock bara att spekulera i, liksom vid andra investeringar.

Siktet mot att bli en DAO

Blockkedjeteknik innebär inte bara säkra, transparenta och snabba transaktioner. Tekniken har även gett upphov till en ny typ av organisationsform kallad DAO (Decentraliserad Autonom Organisation).

Idéen är att en DAO ska kunna verka utan VD, styrelse, chefer eller anställda. I stället ska användarna aktivt delta i beslutprocesserna. Röstningar och liknande sker via blockkedja, vilket ökar transparensen i organisationen ytterligare. Denna decentraliserade modell överensstämmer med blockkedjetekniken och dess kärnvärden.

Chancer är ett av de företag som siktar mot att bli en DAO. Genom att uppnå detta mål ämnar Chancer möjliggöra för dess community att ha ett direkt inflytande över plattformens styrning.

Allt fler företag ger sig in i Web3-världen

Spelmarknaden har ökat kraftigt i omsättning under senare år, särskilt vad gäller vadhållning via internet, något som visar på att det finns stor intäktspotential inom denna nisch. Trots att den ”traditionella” bettingvärlden alltså ökar i popularitet hoppas plattformar som Chancer på att spelarna är redo att ta nästa steg, mot en decentraliserad spelupplevelse i den omtalade Web3-världen.

Web3, också kallat Web 3.0, är en sorts ”förnyad” del av World Wide Web, där decentralisering och blockkedjeteknik ligger till grund. Många hoppas på att Web3 ska göra det möjligt att slå sig fri från de stora tech-bolagen, för att i stället ge användarna större makt över vår data och digitala tillgångar. Web3 som begrepp myntades redan tidigt 2000-tal, men det är först under senare år som flertalet företag börjar göra stora satsningar inom fenomenet.

Utöver Chancer satsar nu även Immutable, en plattform för Web3-spelutveckling, stort. Plattformen har just ingått ett samarbete med Polygon Labs, ett blockkedjeprotokoll, för att påskynda Web3-spelutvecklingen. Genom att integrera Polygons avancerade teknologier syftar Immutable till att förenkla onboarding-processen för spelstudior och utvecklare.

Robbie Ferguson, Immutables medgrundare, framhåller att partnerskapet kombinerar aktörens ledande Web3-spelplattform med Polygons zkEVM-teknik, vilket skapar ett Ethereum-centrerat spelekosystem. Ferguson lyfter fram målet att föra Web3 till mainstream och möjliggöra digitalt ägande för miljontals människor världen över.

Slutsats

De digitala trenderna, med Web3 i spetsen, talar för att användarna vill ha större makt över sin data och sina digitala tillgångar. Ett flertal företag har snappat upp trenden, och väljer nu att satsa på decentraliserade plattformar.

Fenomenet har fått stort fäste inom digitala spel, där aktörer som Chancer nu lägger i nästa växel i utvecklingen för att revolutionera spelvärlden. Genom att utnyttja blockkedjeteknologin hoppas dessa företag bli ett attraktivt val för spelare som själva vill ha större makt när de utformar sina spel.

Du kan delta i CHANCER:s pre-sale här.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt