Nya Volkswagen Golf – 10 mil på ren el och snabbladdning
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nya Volkswagen Golf – 10 mil på ren el och snabbladdning

Nya

Volkswagen Golf kommer inte med en helt ny modell, men har genomgått betydande tekniska uppgraderingar. Den mest märkbara förändringen ligger under skalet, där Golf får ett dubbelt så stort batteri för laddhybriden, vilket ger en räckvidd på cirka tio mil. Dessutom kommer bilen med en ny funktion för snabbladdning på 50 kW.

  • Nya Golf-ägare kommer att få lära känna röstassistenten IDA, och lite senare kommer Volkswagen att integrera Chat GPT med IDA.
  • En annan stor teknisk förändring är de smarta LED matrix-strålkastarna som skräddarsyr helljuset och kan nå upp till 500 meter.
  • Bilen kan nu parkera själv både längs med gatan och tvärställt med hjälp av parkeringsautomatiken.

Infotainment med AI och smarta strålkastare

Volkswagen har även inbyggt ett helt nytt infotainmentsystem med en snabbare processor och förbättrad röststyrning. Dessutom kommer Golf-ägare att kunna interagera med röstassistenten IDA. Så småningom kommer Volkswagen att integrera Chat GPT med IDA för att utnyttja den kunskap som AI och Chat GPT kan tillhandahålla.

Pressbild Volkswagen

En annan teknisk uppgradering är de nya smarta LED matrix-strålkastarna. De skräddarsyr helljuset och kan nå upp till 500 meter, en betydande förbättring jämfört med konventionella strålkastare.

Detta rapporterar Teknikens Värld om.

Parkering och drivlina

Volkswagen har lagt till en parkeringsautomatikfunktion som gör att bilen kan parkera själv både längs gatan och tvärställt. Med Park Assist Pro kan bilägarna styra parkeringen med hjälp av en smartphone. Detta kan vara praktiskt i trånga parkeringsutrymmen eller om man vill ha kontroll på trottoarkanten.

Pressbild Volkswagen

Modellprogrammet består av en klassisk halvkombi med fem dörrar och en kombi. Drivlineprogrammet inkluderar både bensin- och dieselmotorer, samt två laddhybrider, eHybrid och GTE. För hemmaladdning med växelström kan bilen laddas med 11 kW, och snabbladdning på 50 kW är också möjligt.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Volkswagen

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Volkswagen

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt