Nytt drag från kinesiska Nio – lanserar billigare modell för massmarknaden
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nytt drag från kinesiska Nio – lanserar billigare modell för massmarknaden

Nytt

Det kinesiska elbilsföretaget Nio, med ett betydande antal svenska aktieägare, planerar att lansera sitt nya massmarknadsvarumärke i maj. Detta varumärke, som går under namnet “Le Dao” på kinesiska, kommer att rikta sig mot familjemarknaden. Fram till nu har Nio främst fokuserat på premiumsegmentet med dyra SUV:ar och sedaner.

  • Nio planerar att introducera sitt nya massmarknadsvarumärke "Le Dao" i maj
  • Varumärket kommer att rikta sig mot familjemarknaden
  • Hittills har Nio främst varit verksamma inom premiumsegmentet

Enligt Nio kommer varumärket att lanseras under det andra kvartalet, med den första produktlanseringen planerad till det tredje kvartalet. Storskaliga leveranser förväntas sedan ske under det fjärde kvartalet.

En ny inriktning för Nio

Nio, som grundades i slutet av 2014, har hittills haft sitt fokus på premiumsegmentet, med bilar som kan kosta mer än exempelvis Teslas Model S eller Model Y. Företagets nya inriktning mot massmarknaden markerar en strategisk vändning och vidgning av deras målgrupp.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

En växande marknad

På Börskollen har vi tidigare rapporterat om den växande elbilsmarknaden, speciellt i Kina. Med introduktionen av ”Le Dao”, positionerar sig Nio för att ta en större del av denna marknad. Genom att bredda sitt erbjudande till att inkludera mer prisvärda alternativ, kommer de att kunna nå ut till en större kundbas och potentiellt öka sin försäljning och marknadsandel.

Börskollen om Nio Inc

Nio är en kinesisk biltillverkare som konstruerar, tillverkar och säljer smarta och anslutna elfordon. Företaget tillverkar självgående elektriska fordon med nästa generations teknik och artificiell intelligens. Företaget tillverkar bland annat en sju-sits byggd i aluminiumlegering elektrisk SUV. Företaget säljer elfordon och batteriladdningsutrustning i hela världen.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Nio Inc, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Tesla

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt