Nytt fastighetsbolag söker notering på Nasdaq Stockholm
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Nytt fastighetsbolag söker notering på Nasdaq Stockholm

Nytt

Prisma Properties, ett nybildat fastighetsbolag inom externhandel, planerar att notera sig på Nasdaq Stockholm och ta in 1,2 miljarder kronor i nytt kapital. Affärsvärlden har dock uttryckt viss skepsis kring bolagets höga ambitioner och rekommenderar att inte teckna aktien.

  • Prisma Properties siktar på notering den 18 juni.
  • Bolaget planerar att ta in 1,2 miljarder kronor i nytt kapital.
  • Affärsvärlden avråder från att teckna aktien på grund av hög värdering.

Planerad notering och kapitalanskaffning

Prisma Properties, som är verksamt inom externhandel, planerar att notera sina aktier på Nasdaq Stockholm den 18 juni. Inför noteringen siktar bolaget på att ta in 1,2 miljarder kronor i nytt kapital. Detta är tänkt att stärka bolagets finansiella position och möjliggöra framtida tillväxt.

Affärsvärldens analys och rekommendation

Affärsvärlden, som har granskat erbjudandet, noterar en varningsflagga i bolagets kommunikation. Tidningen anser att Prisma Properties ambition att öka substansvärdet med minst 15 procent per år är alltför hög och att kommunikationen är hårdsäljande.

Enligt Affärsvärlden är Prisma Properties ett lovande fastighetsbolag med både låg operativ och finansiell risknivå. Trots detta anser tidningen att ett p/e-tal på 18-20 är för högt för att motivera en investering i bolaget vid noteringen.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Slutsats och rekommendation

Affärsvärlden avslutar sin analys med att ge rådet att inte teckna aktien vid noteringen. "Vi betraktar Prisma som ett lovande fastighetsbolag med såväl låg operativ som finansiell risknivå. Ett p/e-tal bortåt 18-20 är vad man behöver använda för att se uppsida i Prisma. Oss lockar inte det tillräckligt för att teckna aktien i noteringen, men vi kommer att följa bolaget framöver," skriver tidningen.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta bevaka Prisma Properties och ge våra läsare uppdateringar om bolagets utveckling på marknaden.

```

Börskollen om Prisma Properties

Prisma Properties, en fastighetsutvecklare, äger och hanterar kommersiella fastigheter med inriktning på lågprisbutiker och snabbmatsrestauranger i Sverige, Danmark och Norge. Företagets portfölj omfattar totalt 120 fastigheter med en uthyrbar yta på sammanlagt 268.165 kvadratmeter och ett uppskattat värde av 6,4 miljarder kronor.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Prisma Properties, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Prisma Properties

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Prisma Properties

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt