Nytt spelbolag på väg mot börsen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Nytt spelbolag på väg mot börsen

Nytt

Spelportföljbolaget Kinda Brave Entertainment Group förbereder sig för att noteras på First North med en emission på 35 miljoner kronor. Bolaget, som grundades 2022, har snabbt etablerat sig inom spelindustrin och ser nu en strategisk möjlighet att expandera.

  • Kinda Brave noteras på First North den 3 juni.
  • Emission på 35 miljoner kronor före emissionskostnader.
  • Bolaget fokuserar på förvärv och utveckling av spelstudior.

Strategi och ledning

Kinda Brave Entertainment Group, med bas i Umeå, har sedan bildandet förvärvat flera spelstudior, inklusive Windup Games, Dinomite Games, Gnomad Games och Ember Trails. Windup Games leds kreativt av Martin Sahlin, känd för Unravel-serien, och bolaget stoltserar med ett erfarent utvecklingsteam med bakgrund från stora aktörer som Sony och EA.

Alexander Benitez, head of studios på Windup Games, betonar teamets erfarenhet och framgångar: ”De har tidigare skapat många spel ihop. Vissa har 18-19 års erfarenhet, bland annat från Sony och EA, så de har bevisat att dem kan utveckla spel som säljer i miljonupplagor.”

Ekonomiska perspektiv

Kinda Brave omsatte 8,9 miljoner kronor under första kvartalet 2024, med ett rörelseresultat på -2,9 miljoner kronor. Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till 7,8 miljoner kronor, medan kassaflödet från investeringsverksamheten var -8 miljoner kronor.

Teckningskursen är satt till 5 kronor per aktie, och minsta summa att teckna aktier för är 6000 kronor. Vid stort intresse kan ytterligare aktier för 5,2 miljoner kronor emitteras, och 87 procent av erbjudandet omfattas av teckningsåtaganden.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Engagerade ägare

Bolaget har i dagsläget ett 40-tal aktieägare, där 45 procent av aktierna ägs av styrelse, ledning och personal. Dessa har ingått lock-up-avtal kring hela sitt ägande under en period på 12 månader, vilket innebär att 74 procent av aktierna omfattas av lock-up innan erbjudandet och 60 procent efter emissionen.

Christian Kronegård, vd för Kinda Brave, kommenterar: ”Det finns ett stort engagemang. Många har investerat både sin själ och sina besparingar; de som driver spelutvecklingen.”

Vi på Börskollen följer utvecklingen noga och ser fram emot att bevaka Kinda Braves resa på börsen. Sista teckningsdagen för allmänheten är 22 maj, och bolaget värderas till 60 miljoner kronor före emissionen.

Börskollen om Kinda Brave

Kinda Brave Entertainment Group AB (publ) (”Kinda Brave”) som grundades 2022, är ett modernt företag med en portfölj av immateriella tillgångar som fokuserar på att förvärva spelstudior och immateriella rättigheter samt utveckla Bolagets egna studior och en mindre förlagsdivision. Kinda Brave bygger en underhållningsgrupp kring övertygelsen att stora prestationer och upplevelser kommer från en stark kultur som bygger på autonomi och gemenskap och som erbjuder en stark känsla av samhörighet och frihet. Bolaget skapar ett hem för nyfikna skapare: anställda, streamers, bloggare, entreprenörer, spelare och investerare.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Kinda Brave, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Kinda Brave

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt