Ökad optimism om bostadspriser
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Bostad

Ökad optimism om bostadspriser

Ökad

Bostadsägarna blir allt mer optimistiska om bostadsprisernas utveckling, visar en enkät gjord av det statliga bolåneinstitutet SBAB.

Bostadsägarna blir allt mer optimistiska om bostadsprisernas utveckling, visar en enkät gjord av det statliga bolåneinstitutet SBAB.

Nästan två av tre tillfrågade – 63 procent – räknar med stigande priser på ett års sikt, enligt enkäten där drygt 1 000 bostadsägare har deltagit. Bara 3 procent tror på sjunkande priser.

"Främsta skälet till prisuppgång anges vara sjunkande räntor. Samtidigt är förväntningarna sansade. Av de 63 procent som tror på stigande bostadspriser tror 4 av 5 att priserna kommer att stiga med maximalt 5 procent på ett års sikt", skriver SBAB i ett pressmeddelande.

Undersökningen genomfördes 27 maj-4 juni av företaget Verian på uppdrag av SBAB. De tillfrågade består av slumpmässigt rekryterade individer i en panel från ett riksrepresentativt urval avseende kön, ålder och region, enligt SBAB.

Källa: Joakim Goksör/TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt