Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Ökat

Ökat förtroende för svenska ränte- och valutamarknaden

Aktörerna på de svenska ränte- och valutamarknaderna visar en mer optimistisk inställning till marknaderna jämfört med tidigare i år. Denna förändring i attityd framgår av en enkätundersökning utförd av Riksbanken under september och oktober.

Positivt ljus på räntemarknaden

Enkätresultaten visar att räntemarknaden upplever en förbättring i likviditeten, vilket aktörerna kopplar till Riksbankens försäljning av statsobligationer. Denna positiva syn på räntemarknaden markerar en förändring från tidigare negativa uppfattningar.

Detta skriver Riksbanken, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Förbättrad uppfattning om valutamarknaden

Valutamarknaden har också upplevt en positiv förändring i aktörernas uppfattning. Majoriteten av aktörerna rapporterar nu att marknaden fungerar bra, en betydande förbättring från våren då endast hälften av aktörerna uttryckte samma åsikt.

Trots denna uppsving i optimism, indikerar enkäten dock att aktörerna inte är redo att ta stora risker. "De flesta finansmarknadsaktörer anser sig ta neutrala eller låga risker, vilket uppges beror på geopolitisk osäkerhet samt risker kopplade till inflationen och högre räntor", meddelar Riksbanken.

Riksbanken genomför finansmarknadsenkäten två gånger per år för att ta tempen på marknadens aktörer och deras inställning till ränte- och valutamarknaden.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.