Omdirigerar chip från Tesla till andra företag – aktieägarna oroliga
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Omdirigerar chip från Tesla till andra företag – aktieägarna oroliga

Omdirigerar

Elon Musk har instruerat Nvidia att leverera chip som ursprungligen var avsedda för Tesla till hans andra företag, X och xAI. Beslutet har resulterat i en försening av Teslas utveckling inom autonoma fordon och robotik, vilket har väckt oro bland aktieägarna.

  • Elon Musk omdirigerar Nvidia-chip från Tesla till X och xAI
  • Tesla tvingas skjuta upp leveranser av chip värda över 500 miljoner dollar
  • Aktieägare ifrågasätter Musks engagemang i Tesla

Fördröjd utveckling hos Tesla

Enligt CNBC har Elon Musk beordrat Nvidia att leverera chip som var reserverade för Tesla till hans sociala mediebolag X och AI-bolaget xAI. Till följd av detta har Tesla tvingats skjuta upp leveranser av grafikkort till ett värde av över 500 miljoner dollar, vilket riskerar att fördröja företagets utveckling av autonoma fordon och humanoida robotar.

Ökade investeringar i AI

Musk har tidigare meddelat att Tesla planerar att spendera 10 miljarder dollar under året på träning och inferens inom artificiell intelligens. Trots detta beslut har den senaste omdirigeringen av chip skapat oro kring hur dessa investeringar kommer att påverkas.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Oro bland aktieägarna

CNBC:s granskning av interna mejl avslöjar en eskalerande konflikt mellan Musk och ett antal aktieägare som är missnöjda med hans åtaganden. Aktieägarna ifrågasätter huruvida Musk kan uppfylla sina plikter gentemot Tesla samtidigt som han driver andra krävande företag.

Vi på Börskollen följer utvecklingen noggrant och kommer fortsätta rapportera om hur dessa förändringar påverkar Tesla och Musks övriga bolag. Det återstår att se hur aktieägarna och marknaden kommer att reagera på de senaste händelserna.

Börskollen om Tesla

Tesla är en biltillverkare baserad i USA. Företaget fokuserar på att producera eldrivna fordon under sitt eget varumärke. Dessutom har Tesla byggt upp ett globalt nätverk av supercharger-stationer som erbjuder snabb laddning av fordonen innan de ger sig iväg. Bilarna tillverkas i företagets egna fabriker, som är belägna i Nordamerika. Huvudkontoret ligger i Palo Alto.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Tesla, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Tesla

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt