Omnicar föreslår likvidation – brist på kapital avgörande
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Omnicar föreslår likvidation – brist på kapital avgörande

Omnicar

Mjukvarubolaget Omnicar har meddelat sina planer på att likvidera bolaget efter att ha misslyckats med att säkra nödvändigt externt kapital. Styrelsens beslut är ett försök att undvika konkurs och maximera möjligheterna för verksamheten att fortsätta i någon form.

  • Omnicar har inte lyckats hitta externa finansiärer.
  • Bolaget föreslår likvidation för att undvika konkurs.
  • Transaktionen är villkorad av extrastämmans godkännande.

Brist på externt kapital

Styrelsen i mjukvarubolaget Omnicar har beslutat att föreslå en likvidation av bolaget. Detta meddelades i ett pressmeddelande där det framgår att beslutet är taget mot bakgrund av behovet av externt kapital för att säkra den fortsatta verksamheten. Intresset från storägarna att fortsätta stödja bolaget har dock varit svalt, och utan en lösning är det osäkert om Omnicar kan fortsätta efter andra kvartalet.

Styrelsens uttalande

Styrelseordförande Petra Bendelin förklarade: "Vi har grundligt undersökt möjligheterna att säkra ytterligare externa finansiärer för att säkerställa att Omnicar kan fortsätta att verka i sin nuvarande form. Tyvärr har detta intensiva arbete inte gett de resultat vi hade hoppats på. I detta läge anser styrelsen därför att det mest konstruktiva alternativet är att söka en lösning som undviker konkurs och samtidigt maximerar Omnicars möjligheter att driva verksamheten vidare, eventuellt i nya former".

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Överlåtelse av Omnicarservice

Beslutet innebär att dotterbolaget Omnicarservice, där majoriteten av verksamheten ingår, kommer att överlåtas till Omni Aps, som är helägt av bolagets vd Mikkel Christensen. Köparen kommer att betala en köpeskilling på 100 000 kronor samt finansiera likvidationen av verksamheten för inte mer än 775 000 kronor.

Styrelsen har också klargjort att en likvidation av Omnicar inte förväntas resultera i att några medel delas ut till aktieägarna. "Styrelsen ser de föreslagna åtgärderna som det enda alternativet till konkurs", enligt pressmeddelandet.

Transaktionen är villkorad av godkännande från en extrastämma i bolaget.

Börskollen om OmniCar

OmniCar är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern OMNI på Spotlight. OmniCar verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 1165 st ägare hos Avanza samt 513 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

OmniCar är ett företag som specialiserar sig på att utveckla tekniska plattformar för bilbranschen. Deras teknologi bygger på en molnbaserad mjukvara som gör det enklare för bilförsäljare att nå ut till möjliga kunder och hantera serviceavtal. Dessutom erbjuder företaget tjänster inom marknadsföring och webblösningar. OmniCar grundades år 2008 och har sitt huvudkontor i Köpenhamn.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om OmniCar, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om OmniCar

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien OmniCar

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt