På jakt efter stabila högutdelare? Här är fem heta tips
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

På jakt efter stabila högutdelare? Här är fem heta tips

På

Att investera i utdelningsaktier är ett utmärkt sätt att skapa passiv inkomst. Amerikanska finanstjänsten The Motley Fool har botaniserat bland bolag med mycket attraktiva utdelningar. Några av dem har avkastning som överstiger 5 procent, vilket är betydligt högre än S&P 500:s genomsnitt på cirka 1,3 procent. De landar i fem högavkastande utdelningsaktier att överväga för passiv inkomst.

  • Dominion Energy har en stabil utdelning på cirka 5,5%.
  • Enbridge erbjuder en avkastning på över 7,5%.
  • Pfizer och Verizon har båda utdelningar över 6%.

De fem aktierna som The Motley Fool lyfter handlas på New York-börsen och är följande:

Dominion Energy: Stabil avkastning och framtida tillväxt

Dominion Energy har för närvarande en utdelningsavkastning på cirka 5,5 procent. Bolaget genererar stabila inkomster tack vare reglerade taxestrukturer och stabil efterfrågan på el. Dominion fokuserar på att upprätthålla utdelningsstabilitet medan det investerar i att expandera sina verksamheter och övergå till lägre koldioxidutsläpp.

Investeringarna förväntas öka bolagets operativa resultat med 5-7 procent årligen och gradvis minska utdelningsandelen från nuvarande 80 procent till målnivån på 60 procent. Detta stärker grunden för framtida utdelningsökningar.

Enbridge: Stabil inkomst och pågående expansion

Enbridge, ett kanadensiskt rörlednings- och servicebolag, erbjuder en utdelningsavkastning på över 7,5 procent. Företaget genererar förutsägbara inkomster genom långsiktiga kontrakt och reglerade taxestrukturer. Enbridge har en mångmiljardportfölj av expansionsprojekt samt regelbundna förvärv, inklusive ett betydande köp av tre gasverksamheter från Dominion.

Enbridge förväntar sig att dessa katalysatorer kommer att öka kassaflödet per aktie med 3 procent årligen fram till 2026 och med 5 procent årligen därefter. Detta gör det möjligt att fortsätta öka utdelningen, något företaget har gjort i 29 år i rad.

Pfizer och Verizon: Hög utdelning och starka kassaflöden

Pfizer har en utdelningsavkastning på över 6 procent. Läkemedelsbolaget har betalat ut utdelning kvartalsvis i 342 kvartal i rad och ökat utdelningen 15 år i följd. Pfizer investerar också kraftigt i forskning och utveckling samt förvärv för att stärka sin position inom cancerbehandlingar.

Verizon erbjuder en utdelningsavkastning på över 6,5 procent. Telekomjätten genererar betydande kassaflöden, vilka används för att återinvestera i verksamheten, betala utdelningar och stärka balansräkningen. Verizon har ökat sin utdelning 17 år i följd och förväntas fortsätta denna trend tack vare investeringar i 5G och kostnadsbesparingar.

Sist men inte minst: Realty Income

Realty Income erbjuder för närvarande en utdelningsavkastning som närmar sig 6 procent. De äger en diversifierad portfölj av kommersiella fastigheter, vilket ger en stadig ström av kassaflöde.

Vi på Börskollen ser att dessa utdelningsaktier erbjuder starka och stabila inkomstmöjligheter för investerare. Dominion, Enbridge, Realty Income, Pfizer och Verizon står ut med sina ovanligt höga och hållbara utdelningar, vilket gör dem till attraktiva alternativ för de som söker långsiktig passiv inkomst.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Pfizer

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt