Peab siktar på miljardkontrakt i norra Sverige
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Bostad

Peab siktar på miljardkontrakt i norra Sverige

Peab

Byggbolaget Peab har tagit in order värda 9 miljarder kronor i norra Sverige under de senaste tre åren och siktar nu på nya miljardkontrakt i regionen. Vd Jesper Göransson betonar hur omfattande projekten är och anser att styrräntan behöver sänkas för att bostadsbyggandet ska återhämta sig.

  • Peab har säkrat order för 9 miljarder kronor i norra Sverige på tre år.
  • Vd Jesper Göransson ser en fortsatt stark marknad i regionen.
  • Göransson anser att styrräntan måste sänkas för att bostadsbyggandet ska öka.

Stora industriprojekt driver efterfrågan

Peab har under de senaste tre åren fått order värda 9 miljarder kronor i norra Sverige. Vd Jesper Göransson lyfter fram de stora industriprojekten i regionen som en bidragande faktor till den omfattande orderingången. "Folk förstår inte hur stort det som händer här är. Man måste komma upp och se det själv. Det är häftigt", säger Göransson till Dagens industri.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Behov av lägre styrränta

För att bostadsbyggandet ska kunna ta fart igen anser Göransson att styrräntan behöver sänkas med ytterligare 1,25 procentenheter. Han menar att en lägre ränta skulle stimulera marknaden och skapa bättre förutsättningar för nya bostadsprojekt. Trots de nuvarande räntenivåerna ser Peab en fortsatt stark efterfrågan på byggtjänster i norra Sverige.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta bevaka utvecklingen i byggbranschen och rapportera om betydande order och marknadsförändringar som påverkar företag som Peab.

Börskollen om Peab

Peab är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern PEAB B på Large Cap. Peab verkar inom sektorn Industri och aktien har 36766 st ägare hos Avanza samt 5780 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Peab bedriver verksamhet inom bygg och anläggning. Verksamheten utgår ifrån affärssegmenten bygg, anläggning, industri samt projektutveckling. Tjänsterna som erbjuds innefattar diverse tjänster inom anläggning, avfallshantering, asfalt och betong, bostadsproduktion, elteknik och underhåll. Bolaget har störst verksamhet inom den nordiska marknaden. Huvudkontoret ligger i Förslöv.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Peab, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Peab

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Peab

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt