Penser höjer prognoser för Beyond Frames – efter framgångar för Ghosts of Tabor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Penser höjer prognoser för Beyond Frames – efter framgångar för Ghosts of Tabor

Penser

Penser Access by Carnegie har reviderat upp sin försäljningsprognos för spelutvecklingsbolaget Beyond Frames med 30 procent för innevarande år. Uppjusteringen kommer efter framgångarna med spelet Ghosts of Tabor, som har överträffat tidigare försäljningsmål. Även prognoserna för de kommande åren har justerats uppåt.

  • Försäljningsprognosen för Beyond Frames höjs med 30 procent för 2023.
  • Spelet Ghosts of Tabor har sålt över en miljon exemplar.
  • Det motiverade värdet på aktien höjs till 28-36 kronor.

Stark försäljning av Ghosts of Tabor

Enligt en uppdragsanalys från Penser Access har Beyond Frames sett en betydande försäljningsframgång med sitt spel Ghosts of Tabor. Spelet har redan sålt över en miljon exemplar, vilket överstiger den tidigare prognosen på cirka 900 000 exemplar under perioden 2023-2026.

Trots den starka försäljningsökningen justerar Penser Access endast upp ebitda-prognosen med 4,4 procent för innevarande år. Detta beror på att Ghosts of Tabor har en lägre bruttomarginal än andra titlar i Beyond Frames portfölj. För åren 2025-2026 höjs dock försäljningsprognosen med 16 procent och ebitda med i genomsnitt 11,2 procent.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Motiverat värde och framtida utsikter

Med de uppdaterade estimaten höjer Penser Access det motiverade värdet på Beyond Frames aktie till 28-36 kronor, från tidigare 27-30 kronor. Penser förblir konservativa i sina estimat för kommande spelsläpp men räknar med en stigande bruttomarginal då bolaget planerar att investera mer i utvecklingen av nya titlar.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta bevaka Beyond Frames och deras utveckling noga, särskilt med tanke på de justerade prognoserna och det förväntade värdet på aktien.

Börskollen om Beyond Frames

Beyond Frames är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern BEYOND på Spotlight. Beyond Frames verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 2526 st ägare hos Avanza samt 272 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Beyond Frames är inriktade mot dataspelsindustrin och fokuserar idag huvudsakligen på att skapa en plattform för spelutvecklare. Via flertalet spelstudios samlar bolaget flertalet utvecklare för att skapa och öka spelupplevelsen inom VR och AR. Genom förvärv och uppbyggnad av nya spelstudiors bidrar bolaget med marknadsföring, administration, nätverk samt möjligheten till relationsbyggande för plattformsägare. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Beyond Frames, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt