Polestar trycker gasen i botten – expanderar till sju nya marknader
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Polestar trycker gasen i botten – expanderar till sju nya marknader

Polestar

Polestar planerar att utöka sin kommersiella verksamhet till sju nya marknader under 2025. Samtidigt förstärker företaget sitt återförsäljarnätverk och tillsätter erfarna ledare för att stödja den fortsatta tillväxten.

  • Expansion till sju nya marknader i Asien, Europa och Latinamerika
  • Övergång till en oäkta agentmodell i Europa
  • Rekrytering av erfarna ledare för nyckelmarknader

Elbilstillverkaren Polestar uppger att de expanderar verksamheten och planerar att etablera sig på sju nya marknader under 2025. Enligt ett pressmeddelande är expansionen en del av en bredare strategi för att stärka företagets närvaro globalt och öka tillgängligheten för sina kunder.

Ökad tillgänglighet och ny försäljningsmodell

Polestar kommer att bredda sitt återförsäljarnätverk på befintliga europeiska marknader genom att övergå till en ”oäkta agentmodell”. Denna förändring innebär att kunder fortfarande kommer att kunna konfigurera och beställa sina bilar online, men också via ett utökat nätverk av Polestar Spaces och serviceställen. Sverige och Norge har redan annonserat denna övergång, och fler nyckelmarknader förväntas följa under årets andra halvår.

Geografisk expansion och nya marknader

Planerna för expansion inkluderar etablering på marknader som Frankrike, Tjeckien, Slovakien, Ungern, Polen, Thailand och Brasilien. Frankrike ses som en särskilt viktig marknad, då det är den näst största elbilsmarknaden inom EU. De nya marknaderna kommer att betjänas av lokala distributionspartners.

Stärkta ledningspositioner

För att stödja denna expansion har Polestar rekryterat erfarna ledare till nyckelmarknader. Anders Gustafsson tar över som chef för Nordamerika efter Gregor Hembrough, som blir ansvarig för Global Sales Operations. Matt Galvin efterträder Jonathan Goodman som chef för Storbritannien, och i Norge efterträder Marius Hayler Alexander Hørthe, som har valt att lämna företaget.

Kristian Elvefors, Polestars kommersiella chef, kommenterar: “Det är glädjande att välkomna denna grupp av erfarna och duktiga ledare till Polestar. Genom dessa utnämningar stärker vi laget ytterligare och tillför ytterligare expertis vid denna viktiga punkt i vår utveckling när vårt modellutbud nu växer med två nya SUV:ar.”

Vi på Börskollen ser fram emot att följa Polestars fortsatta tillväxt och hur dessa strategiska förändringar kommer att påverka marknaden för elbilar globalt.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Polestar

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Polestar

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt