Preliminär EU-lag kan förbjuda förstöring av osålda kläder och skor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Preliminär EU-lag kan förbjuda förstöring av osålda kläder och skor

Preliminär

En preliminär EU-uppgörelse har signalerat stopp för företag att förstöra osålda kläder och skor. Om uppgörelsen blir lag kan vi se en radikal förändring av företags hantering av osålda produkter inom de kommande två åren.

Enligt en rapport från nyhetsbyrån TT, har EU-parlamentet och medlemsländerna under natten mellan måndag och tisdag nått en preliminär uppgörelse om ekodesign. Denna uppgörelse skulle förhindra företag från att förstöra kläder och skor de inte lyckats sälja. Om denna uppgörelse blir en formell lag, kan den träda i kraft inom en tvåårsperiod.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Undantag för mindre och medelstora företag

Det är viktigt att notera att lagen, om den träder i kraft, kommer att ha vissa undantag. Mindre företag kommer att få undantag från lagen, medan medelstora företag kommer att få ett sexårigt undantag efter att lagen börjar gälla. Andra företag får två års undantag från lagen. Detta innebär att effekterna av denna möjliga lagändring kommer att variera beroende på företagets storlek.

Även om lagen fortfarande är preliminär, markerar den ett steg mot en mer hållbar kläd- och skoindustri i Europa. Det återstår att se hur den kommer att påverka företags beteenden och konsumtionsmönster på lång sikt.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.