Problembarnet har blivit branschledare med höga marginaler
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Problembarnet har blivit branschledare med höga marginaler

Problembarnet

Prevas, det tidigare problembarnet, har nu blivit en branschledare med höga marginaler. Affärsvärlden menar att det finns fortsatt potential i aktien, trots möjliga svårigheter i kommande kvartal.

  • Affärsvärlden ser en potential på 37 procent i Prevas-aktien på ett par års sikt.
  • De närmaste kvartalen kan bli skakiga på grund av en arbetsdag mindre än 2023 års och pågående besparingar hos kunder som Sandvik.
  • Trots detta ger Affärsvärlden ett köpråd för aktien.

Prevas har gjort en remarkabel resa från att vara en utmanare till att nu vara en ledande aktör inom sin bransch. Detta har resulterat i en betydande ökning av företagets marginaler, vilket har skapat en uppsida för aktien.

Skakiga utsikter men fortsatt potential

Trots denna positiva utveckling förväntar sig Affärsvärlden att de kommande kvartalen kan bli skakiga för Prevas. Detta beror på att det första kvartalet 2023 kommer att ha en arbetsdag mindre jämfört med samma period föregående år. Dessutom genomgår flera av Prevas kunder, inklusive Sandvik, besparingsåtgärder som kan påverka företagets resultat.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Affärsvärlden ger köpråd

Trots dessa utmaningar tror Affärsvärlden på en fortsatt positiv utveckling för Prevas. De menar att företaget har potential att öka sitt värde över det kommande året och ger därmed ett köpråd för aktien.

Om Prevas

Prevas är ett bolag från Sverige och listat på Small Cap. Bolaget verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 3007st ägare hos Avanza samt 603st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Prevas är ett IT-konsultbolag. Bolaget erbjuder ett brett utbud av specialiserade tjänster inom industriell IT, underhållssystem, automation och robotlösningar samt produktionsförbättringar. Bland bolagets kunder märks bolag inom, telekom, fordon, försvar och energi. Bolaget grundades under 1985 och Prevas har idag verksamhet främst inom Skandinavien. Huvudkontoret ligger i Västerås.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Prevas

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt