Qualcomm lanserar nytt chip för Microsoft
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Qualcomm lanserar nytt chip för Microsoft

Qualcomm

Chipjätten Qualcomm presenterar det nya chipet Snapdragon Elite X, speciellt utvecklat för Windows-datorer. Chipet, som är framtaget på uppdrag av Microsoft, är designat för att effektivt hantera AI-uppgifter. Qualcomm hävdar att deras nya chip överträffar både Apples och Intels motsvarande på flera områden.

Microsoft, som har tappat marknadsandelar till Apple sedan de lanserade sina specialdesignade chip år 2020, har beställt utvecklingen av Snapdragon Elite X. Denna satsning visar Microsofts vilja att stärka sin position på marknaden och förbättra prestanda på sina datorer.

Snabbare och mer energieffektivt

Qualcomm hävdar att deras nya chip, Snapdragon Elite X, inte bara presterar bättre på vissa uppgifter jämfört med Apples M2 Max, utan också är mer energieffektivt än både Apples och Intels chip för persondatorer. Denna utveckling visar på ett klart skifte i chipindustrin, där bolag som traditionellt har varit starka, som Intel, nu utmanas av nya aktörer.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Konkurrens inom chipindustrin

Microsoft har också givit liknande uppdrag till andra stora aktörer i branschen, som Nvidia och Advanced Micro Devices (AMD), vilket indikerar den intensiva konkurrens som råder inom chipindustrin. Dessa uppgifter ledde till en nedgång för Intel, som har en stark position inom marknaden för persondatorchip.

Utöver Snapdragon Elite X, presenterade Qualcomm även ett nytt chip för premium Android-mobiler, Snapdragon Series 8 Gen 3. Dessa nyheter visar på ett starkt engagemang från Qualcomm att fortsätta att utveckla och förbättra sina produkter för att möta marknadens behov.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Advanced Micro Devices

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt