Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Qualcomm

Qualcomm lanserar nytt chip för Microsoft

Chipjätten Qualcomm presenterar det nya chipet Snapdragon Elite X, speciellt utvecklat för Windows-datorer. Chipet, som är framtaget på uppdrag av Microsoft, är designat för att effektivt hantera AI-uppgifter. Qualcomm hävdar att deras nya chip överträffar både Apples och Intels motsvarande på flera områden.

Microsoft, som har tappat marknadsandelar till Apple sedan de lanserade sina specialdesignade chip år 2020, har beställt utvecklingen av Snapdragon Elite X. Denna satsning visar Microsofts vilja att stärka sin position på marknaden och förbättra prestanda på sina datorer.

Snabbare och mer energieffektivt

Qualcomm hävdar att deras nya chip, Snapdragon Elite X, inte bara presterar bättre på vissa uppgifter jämfört med Apples M2 Max, utan också är mer energieffektivt än både Apples och Intels chip för persondatorer. Denna utveckling visar på ett klart skifte i chipindustrin, där bolag som traditionellt har varit starka, som Intel, nu utmanas av nya aktörer.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Konkurrens inom chipindustrin

Microsoft har också givit liknande uppdrag till andra stora aktörer i branschen, som Nvidia och Advanced Micro Devices (AMD), vilket indikerar den intensiva konkurrens som råder inom chipindustrin. Dessa uppgifter ledde till en nedgång för Intel, som har en stark position inom marknaden för persondatorchip.

Utöver Snapdragon Elite X, presenterade Qualcomm även ett nytt chip för premium Android-mobiler, Snapdragon Series 8 Gen 3. Dessa nyheter visar på ett starkt engagemang från Qualcomm att fortsätta att utveckla och förbättra sina produkter för att möta marknadens behov.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Advanced Micro Devices

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.