Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Rea

Rea på elbilar sprider sig - Här är billigaste elbilen 2023

Under de senaste månaderna har efterfrågan på elektriska fordon minskat på grund av högre räntor, vilket har ökat finansieringskostnaderna och avskräckt konsumenterna från större inköp. Som svar har t.ex Tesla aggressivt sänkt priserna på sina bilar i år för att locka fler kunder och nu verkar fler handlare följa efter.

Den genomsnittliga rabatten för en elbil i Tyskland ligger på över tio procent, visar en ny rapport.

Enligt branschorganisationen Motormännen så är nedsatta priser och kampanjer det nya normala. "Vi har en inflation och en kronkurs som grävt ur folks besparingar och köpkraft så att det nu finns kampanjer på elbilar är nog mer ett normalläge i bilhandel", säger Klas Silfvenius, bilhandelsansvarig på Motormännen

Rabatt på 100.000kr

Även hos Dagens Industri kan man läsa att det för närvarande erbjuds betydande rabatter på flera elbilmodeller. Kia Niro EV toppar listan med en imponerande rabatt på 100 000 kronor. Den större Kia EV6 har också en betydande rabatt på 80 000 kronor. Volkswagen ID.3 erbjuds med en rabatt på 80 000 kronor. Volvo XC40 Recharge erbjuder för närvarande en rabatt på 48 000 kronor, medan Cupra Born, som liknar Volkswagen ID.3, har en rabatt på 50 000 kronor.

Billigaste elbilarna

Rabatter i all ära men detta är bilmodeller som är relativt högt prissatta till att börja med. För dig som söker en mer prisvärd elbil så har vi här summerat en lista med de billigate elbilarna just nu.

1. Fiat 500e

"Det är ingen hemlighet att Fiat 500e är en av de mest prisvärda elbilarna på marknaden, och detta kan förväntas med tanke på dess kompakta form. Det är en elbil med en karakteristisk Fiat-design och en av de främsta anledningarna till dess prisvänlighet är den mindre batteristorleken som passar perfekt i denna lilla bil."

Cirkapris för ny bil: 261 900 kronor

2. Nissan Leaf

"Nissan Leaf är en av de mest framgångsrika elbilarna på den svenska marknaden, och dess popularitet beror till stor del på dess kompakta storlek, vilket gör den idealisk för par eller små familjer. Tack vare dess höga efterfrågan finns det också goda chanser att hitta en begagnad Nissan Leaf till ett förmånligt pris."

Cirkapris för ny bil: 379 900 kronor

3. Renault Zoe E-Tech Electric

"Renault Zoe E-Tech är ännu en kompakt elbil som befinner sig någonstans mellan Fiat 500e och Nissan Leaf när det gäller storlek. Det som sticker ut och gör den något pricier är det större batteriet, vilket ger bilen en imponerande lång körsträcka."

Cirkapris för ny bil: 389 000 kronor

4. Mini Cooper SE

"Mini Cooper är en omtyckt och kompakt elbil som nu erbjuds till ett pris som många anser vara rimligt. Många uppskattar Mini Coopers prestanda och komfort, även om den har något kortare räckvidd jämfört med vissa av sina konkurrenter."

Cirkapris för ny bil: 393 500 kronor

5. MG ZS EV

"MG ZS är också en av de mest eftertraktade elbilarna på marknaden, tack vare sin mångsidiga storlek som passar många. Det är en SUV med fokus på familjer och den är utrustad med ett imponerande stort batteri."

Cirkapris för ny bil: 412 990 kronor

Källa: Advisa

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Renault

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.