Recension av Fortissio
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikel

Recension av Fortissio

Recension

Det är nog inte många som har missat att allt fler sysslar med olika typer av valutahandel, och det framförallt med andra valutor än den svenska kronan hos exempelvis Fortissio. Om du känner att detta kanske skulle kunna vara något för dig så har du kommit helt rätt. Här kommer du nämligen att få en fullvärdig recension och guide om hur du går tillväga för att handla med olika valutor hos Fortissio.

Innan vi drar igång vill vi dock poängtera hur viktigt det är att du är medveten om de möjliga risker som finns med att handla hos Fortissio, precis som det gör hos vilken annan nätmäklare som helst. Du ska inte testa dig fram på plattformen eller göra något som du inte är säker på. Det kan få förödande konsekvenser. Så se till att du har den kunskap du behöver för att kunna sköta din valutahandel på ett säkert, tryggt och smart sätt.

Utöver dessa risker så finns det såklart även många fördelar med Fortissio. Några av dessa är att det finns ett stort utbud av varierande valutor som du kan välja då du vill handla hos plattformen. Det går även att anpassa din användning av plattformen efter dina önskemål, kunskaper och erfarenheter. Valmöjligheterna är med andra ord många och breda!

Fördelar och nackdelar med Fortissio

Nedan följer en liten sammanfattning och recension av plattformen, som kan vara bra för dig att ta del av om du känner att du vill testa Fortissio. Här listar vi de olika fördelar och nackdelar som finns med tjänsten. Den här listan är extra bra att läsa innan du sätter igång med din handel så att du tydligt vet om Fortissio kan vara något för dig eller inte.

Positivt

  • När du skapar ett nytt konto får du chansen att testa på trading i ett “demo-mode” - du får kunskap om hur det går till på riktigt utan att du tar några risker
  • Du som har ett konto har alltid tillgång till deras pålitliga kundtjänst.
  • Det går att använda Fortissio i både surfplattan, datorn och telefonen.
  • Fortissio är registrerat hos Skatteverket och Hellenice Market Commission.
  • Ett plus är att plattformen är en del av Vie Finance - ett välkänt investmentbolag.
  • Du behöver inte betala någon provisionsavgift

Negativt

  • Fortissio är inte den rätta plattformen för dig som vill investera långsiktigt.
  • Använder du MetaTrader behöver du vända dig till en annan nätmäklare.
  • Det går inte att sätta in mindre än 200 USD.

Nu är det dags att köra igång

Nu när du vet de positiva och negativa aspekterna med mäklaren Fortissio kan vi fortsätta vår guide med att gå igenom hur du ska använda plattformen. Om du aldrig har använt dig av Fortissio innan är det extra viktigt att du läser den här delen för att undvika onödiga misstag.

Såklart kan det även uppstå situationer för dig som handlare som denna guide inte beskriver. Då är det skönt att veta att du alltid kan höra av dig till deras kundtjänst. Ett stort tips är att alltid fråga om du känner dig osäker på något, samt att läsa på innan du agerar. Fortissio välkomnar dig alltid med öppna armar.

Skapa konto

Till och börja med måste du skapa ett konto hos Fortissio om du inte redan har ett. Det gör du genom att surfa in på Fortissio.com och fylla i de uppgifter som behövs. Efter detta kommer du att loggas in på Fortissio - det är först då du kan sätta in pengar att handla med. Du kan skapa ett konto från din mobiltelefon eller från datorn.

Beroende på hur mycket pengar du sätter in får du olika typer av konton. Det vanligaste är ett Basic-konto - det får du om du sätter in mellan 200-1999 USD. Du kan nämligen inte sätta in mindre än 200 USD. Dock har du alltid möjlighet att få hjälp och råd oberoende kontotyp.

Börja handla

Efter att ha satt in pengar ska du bestämma vilka valutor du vill handla med. Du kan välja mellan 230 stycken olika valutor, och du kan även handla med mer än en i taget om du vill det. Hos Fortissio kallas valutorna för Contract for Difference (CFD), vilka då är de produkter du egentligen handlar med istället för en faktisk valuta.

Trading

Nästa sak du kan göra är att komma igång med din trading. Kurserna inom trading som du kan ta hos Fortissio kallas för candlesticks. Dessa fungerar dock bara med PROfit. En annan tjänst inom trading hos Fortissio är Autochartist. Där kan du hitta information om just den handel du vill genomföra.

Ta ut pengar till ditt konto

Om din handel med olika valutor har gått enligt dina planer har du förmodligen gått med en viss vinst. Denna kan du då välja att sätta in i form av pengar till ditt vanliga konto, eller till ditt kreditkort. Du kan även välja att sätta in pengarna på Klarna, Skrill eller Neteller. När du går in på ditt konto efter några dagar ska du kunna se din insättning. För att kunna ta ut pengarna via någon av dessa tjänster behöver du även skaffa Bank-ID.

FAQ

Hur säkert är Fortissio?

Det beror på vad du menar med säkert. Det finns aldrig någon säkerhet att du går med vinst när du använder en nätmäklare. Men Fortissio är säkert på det sättet att det är en trygg och pålitlig nätmäklare som är registrerat hos både Skatteverket och Hellenice Market Commission.

Kostar det att använda Fortissio?

Nej. Det är helt gratis att använda Fortissio, det vill säga förutom det belopp du behöver sätta in på ditt konto för att kunna handla. Men i och med att det inte är någon kostnad så är Fortissio en helt kostnadsfri tjänst!

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt