Reddit stiger efter samarbete med OpenAI
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

Reddit stiger efter samarbete med OpenAI

Reddit

Sociala medieplattformen Reddit såg en kraftig ökning på 13 procent i förhandeln på fredagen. Uppgången kom efter nyheten om ett strategiskt samarbete med OpenAI, som innebär att OpenAI får tillgång till Reddits innehåll för att träna sina AI-modeller.

  • Reddit samarbetar med OpenAI för AI-modellträning.
  • Reddit erbjuder AI-funktioner till användare och moderatorer.
  • Aktien steg med 13 procent och närmar sig rekordnivåer.

Samarbetet med OpenAI

Reddit har meddelat att de ingår ett partnerskap med OpenAI, vilket innebär att OpenAI kommer att få använda Reddits innehåll för att förbättra sina AI-modeller. I utbyte kommer Reddit att erbjuda nya AI-drivna funktioner till sina användare och moderatorer. OpenAI blir också en ny annonspartner till Reddit.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Marknadens reaktion

Nyheten om samarbetet fick Reddits aktie att rusa med 13 procent i förhandeln på fredagen. Denna uppgång placerar aktien nära dess tidigare rekordnivåer på drygt 65 dollar per aktie. Inga finansiella detaljer om avtalet har offentliggjorts.

Vi på Börskollen följer utvecklingen noggrant och kommer fortsätta rapportera om hur detta partnerskap påverkar både Reddit och OpenAI framöver.

Börskollen om Reddit

Reddit är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från USA och handlas med tickern RDDT på Nasdaq. Reddit verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 765 st ägare hos Avanza samt 1495 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Reddit är en social onlineplattform med fokus på nyheter och diskussionsforum. Registrerade användare kan ladda upp innehåll såsom texter, länkar, bilder och videos, relaterat till olika ämnesområden. Användarna kan även kommentera och diskutera andra användares uppladdade innehåll. Reddit har användare över hela världen, och har sitt huvudkontor beläget i San Francisco.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Reddit, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Reddit

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Reddit

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt