Redeye inleder bevakning av luftfiltertillverkaren
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Redeye inleder bevakning av luftfiltertillverkaren

Redeye

Redeye har påbörjat bevakning av luftfiltertillverkaren Absolent Air Care Group, med ett motiverat värde på 415 kronor i ett basscenario. Analysen belyser flera strategiska initiativ som kan driva tillväxt och förbättra lönsamheten.

  • Redeye ser en uppsida på cirka 20 procent.
  • Absolents modulära produktarkitektur förväntas höja bruttomarginalerna.
  • Aktien bedöms som ett bra köptillfälle efter en svagare period.

Strategiska initiativ för tillväxt

Enligt Redeyes uppdragsanalys har Absolent Air Care Group flera strategiska initiativ på gång som har potential att påskynda bolagets tillväxt och förbättra dess lönsamhet. En av de mest framträdande åtgärderna är införandet av en modulär produktarkitektur och konsolidering av tillverkningen till större enheter.

Redeye skriver: "En modulär produktarkitektur har införts och tillverkningen konsolideras till större enheter. Dessa åtgärder förväntas leda till betydligt högre bruttomarginaler och nya tillväxtmöjligheter".

Köptillfälle efter svagare period

Efter en period av svagare utveckling ser Redeye nu ett bra köptillfälle för aktien. De framhåller att Absolent är en klassisk "compounder" som återinvesterar majoriteten av sina vinster i sin globala expansion, vilket gör aktien till ett lämpligt köp-och-behåll för långsiktiga investerare.

Redeye noterar: "Vi ser nu ett bra tillfälle att köpa en kvalitetsaktie till ett rimligt pris. Absolent är en klassisk compounder som återinvesterar merparten av vinsten i sin globala expansion. För den långsiktiga investeraren ser vi aktien som ett idealiskt köp-och-behåll".

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Positiv kursreaktion

Det motiverade värdet på 415 kronor indikerar en uppsida på cirka 20 procent från nuvarande nivåer. Efter att nyheten släppts har Absolents aktie stigit med 2,6 procent.

På Börskollen ser vi fram emot att följa Absolent Air Care Groups fortsatta utveckling och hur deras strategiska initiativ kommer att påverka bolagets framtida tillväxt och lönsamhet.

Börskollen om Absolent Air Care

Absolent Air Care är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern ABSO på First North. Absolent Air Care verkar inom sektorn Industri och aktien har 887 st ägare hos Avanza samt 211 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Absolent Group tillverkar luftfiltreringsprodukter för filtrering av oljedimma, oljerök och stoft. Filterprodukterna används för att rena luften i verkstadslokaler och produktionsanläggningar som uppkommer vid användning av metallbearbetningsmaskiner. Idag innehar bolaget verksamhet på global nivå, främst inom Norden och Europa. Huvudkontoret ligger i Lidköping.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Absolent Air Care, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Absolent Air Care

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Absolent Air Care

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt