Reform kan göra billiga paket från Temu och liknande tjänster dyra
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Makroekonomi

Reform kan göra billiga paket från Temu och liknande tjänster dyra

Reform

Tyskland har uttryckt sitt stöd för en reform av den europeiska importskatten, vilket kan leda till att undantaget för billiga paket slopas. Denna förändring kan påverka kinesiska e-handelsplattformar som Shein och Temu, vilka snabbt har vunnit marknadsandelar i EU. EU diskuterar för närvarande att avskaffa skatteundantaget för produkter värda mindre än 150 euro.

  • Tyskland stödjer reform av europeisk importskatt
  • Skatteundantaget för paket under 150 euro kan försvinna
  • EU diskuterar förslag från kommissionen

Finansministerns signal

Tyskland har indikerat sitt stöd för en reform av den europeiska importskatten, vilket kan innebära att undantaget för billiga paket avskaffas. Enligt Tysklands största detaljhandelsförbund, HDE, har finansminister Christian Lindner signalerat detta stöd till Reuters.

Kinesiska plattformar berörs

Det nuvarande systemet har möjliggjort för kinesiska e-handelsplattformar som Shein och Temu att snabbt vinna marknadsandelar inom EU, tack vare sina billiga kläder, tillbehör och andra varor tillverkade i Kina. Genom att utnyttja undantaget för varor värda mindre än 150 euro har dessa företag kunnat sälja sina produkter utan tullavgifter.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

EU:s diskussionsplaner

För närvarande diskuterar EU att avskaffa detta undantag som en del av ett större tullreformprojekt som föreslogs av kommissionen i maj förra året. Om reformen genomförs kan det innebära en betydande förändring för både konsumenter och företag som importerar varor från icke-europeiska länder.

Shein har uttryckt att de strävar efter att följa alla gällande lagar och regleringar i de länder där de är verksamma. Temu, som ägs av PDD Holdings, framhåller att deras framgångar har berott på effektiviteten i deras försörjningskedjor och operativa skicklighet.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta bevaka utvecklingen av denna potentiella reform och dess påverkan på både europeiska och internationella marknader.

Börskollen om Shein

Kinesiska klädföretaget Shein är en global e-handlare för mode och livsstil som har som mål att göra modets skönhet tillgänglig för alla. Bolaget använder on-demand tillverkningsteknik för att koppla leverantörer till sin smidiga leveranskedja, vilket minskar lagerslöseriet och gör det möjligt för dem att leverera en mängd olika prisvärda produkter till kunder över hela världen. Shein har verksamhet i 150 länder, där USA utgör företagets största marknad.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Shein, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Shein

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Shein

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt