Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Rekordauktion

Rekordauktion - Whiskey klubbades för rekordbelopp

En flaska Macallan 1926 single malt whisky såldes nyligen för 2,2 miljoner pund, motsvarande omkring 29 miljoner kronor. Detta innebär ett nytt auktionsrekord för vin och sprit, och nästan dubbelt så mycket som det förväntade priset. Flaskan är en av de endast 40 som ursprungligen producerades, vilket gör den sällsynt och extremt eftertraktad.

Whiskyn har åldrats på sherryfat i 60 år innan den buteljerades 1986. Av de ursprungliga 40 flaskorna pryds tolv av dem, inklusive den nyligen sålda, av etiketter skapade av den italienska konstnären Valerio Adami. Detta tillför ytterligare ett lager av unikhet och värde till flaskan.

Den sällsynta och exklusiva Macallan 1926 har en historia av att slå sina egna rekord. 2019 såldes en flaska från samma fat för 1,5 miljoner pund.

En whisky som slår sina egna rekord

Den sällsynta och exklusiva Macallan 1926 har en historia av att slå sina egna rekord. 2019 såldes en flaska från samma fat för 1,5 miljoner pund, vilket då var rekorddyrt. "Macallan 1926 är den whiskyn som alla auktionsförrättare vill sälja och alla samlare vill äga", säger Sotheby's spritchef Jonny Fowle.

Inför försäljningen gjordes några mindre förbättringar på flaskan. Korken byttes ut och etiketterna fick ett extra lager lim för att säkerställa dess skick och kvalitet.

Detta rapporterar gp.se om.

Macallan destilleri

Macallan destilleri, som grundades 1824, är känt för sin single malt whisky och ligger i whiskyregionen Speyside i nordöstra Skottland. Destilleriet har länge varit känd för sin högkvalitativa produktion och denna auktion bevisar än en gång varför Macallan är ett så respekterat namn inom whiskyvärlden.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.