Rekordmånga tror på högre bostadspriser i vår
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Rekordmånga tror på högre bostadspriser i vår

Rekordmånga

Enligt en ny rapport från bostadsportalen Boneo tror en rekordhög andel av mäklare och köpare på ökande bostadspriser i vår. Rapporten, som baseras på Boneos månatliga undersökningar Mäklarkollen och Köparkollen, visar också att köpbenägenheten bland besökarna på portalen nådde rekordnivåer i februari.

  • 39 procent av köparna tror på ökade bostadspriser de kommande tre månaderna, den högsta andelen sedan mätningen startade i juni 2021.
  • 62 procent av Boneos besökare planerar att köpa ny bostad inom sex månader.

Undersökningarna visar att optimismen på bostadsmarknaden är stor bland både mäklare och köpare. Hela 39 procent av köparna och 28 procent av mäklarna tror att bostadspriserna kommer att öka de kommande tre månaderna.

Graf från Boneo

Oförändrade priser mest troliga

Trots den höga optimismen tror majoriteten av både köpare och mäklare på oförändrade priser framöver. Hela 46 procent av köparna och 62 procent av mäklarna förväntar sig att bostadspriserna kommer att hålla sig stabila.

Detta rapporterar Boneo om.

Rekordhög köpbenägenhet

Boneos undersökning visar också att köpbenägenheten bland besökarna på portalen nådde rekordnivåer i februari. Hela 62 procent planerar att köpa en ny bostad inom sex månader och 40 procent inom tre månader.

Fredrik Engdahl, VD på Boneo, kommenterar resultaten: "Trenden med ökad optimism bland både mäklare och köpare kring bostadsmarknaden, i kombination med stigande bostadspriser, håller i sig. Att vi samtidigt ser en rekordhög köpbenägenhet hos våra besökare talar för att vi kommer se en betydligt mer aktiv bostadsmarknad under våren."

I vår analys av rapporten framgår det tydligt att bostadsmarknaden är i rörelse och att optimismen är stark bland både mäklare och köpare. Detta kan innebära en mer aktiv bostadsmarknad framöver helt enkelt.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt