Rekordrusning i kryptovalutan efter oväntade beskedet – men flera frågetecken kvarstår
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Rekordrusning i kryptovalutan efter oväntade beskedet – men flera frågetecken kvarstår

Rekordrusning

Intresset för Ether ökar kraftigt efter att amerikanska tillsynsmyndigheter oväntat öppnat upp för börshandlade fonder (ETF) för den digitala tillgången. Trots detta finns det frågetecken kring efterfrågan och framtida utveckling.

  • SEC:s skiftande inställning har ökat intresset för Ether.
  • Spot-Ether ETF:er kommer inte att delta i staking.
  • Ytterligare godkännanden krävs innan lansering av nya produkter.

En oväntad förändring från den amerikanska tillsynsmyndigheten, US Securities & Exchange Commission (SEC), har lett till ökat intresse för Ether. Enligt Bloomberg har detta skifte bidragit till en ökning i värdet på över 25 procent på den näst största kryptotillgången under en vecka, vilket är den största veckovisa ökningen sedan kryptoboomen 2021.

Utmaningar med staking

Trots det ökade intresset finns det utmaningar. Till skillnad från Bitcoin är Ether mindre känt, vilket gör det svårare att bedöma investerarnas intresse. En annan komplikation är att spot-Ether ETF:er inte kommer att delta i staking, en process där man tjänar belöningar genom att satsa tokens för att upprätthålla Ethereum-blockkedjan. Detta kan minska intresset för dessa fonder jämfört med att hålla tokens direkt, skriver Yahoo Finance.

Krävs ytterligare godkännanden

Ytterligare godkännanden från SEC krävs innan företag som BlackRock Inc. och Fidelity Investments kan lansera sina ETF-produkter. Tidpunkten för dessa godkännanden är ännu oklar. Chris Weston, forskningschef på Pepperstone Group, påpekar att "risken i Ether förblir uppåt och tillbakadragningar är en köpmöjlighet". Enligt Weston erbjuder nedgångar möjligheter för investerare att öka sina innehav.

Kan nå All-Time-High

Spekulationer pekar på att Ether kan nå $5,000 eller högre, enligt data från Deribit-handelsplattformen. Det nuvarande rekordet för spot-Ether är $4,866 från november 2021. Volatiliteten förväntas också öka, vilket indikeras av gapet mellan T3 Ether Volatility Index och ett liknande mått för Bitcoin.

Analytiker ser efterfrågan på CME Group Inc:s framtidskontrakt som en indikator på institutionellt intresse för reglerad kryptoexponering. Öppna kontrakt för CME Ether-futures ökar, men är fortfarande betydligt mindre än för CME Bitcoin-futures, vilket tyder på lägre institutionellt engagemang för Ether än för Bitcoin, avslutar Yahoo Finance.

På Börskollen följer vi noggrant utvecklingen för att ge våra läsare de senaste insikterna om marknaden och potentiella investeringsmöjligheter inom krypto och blockkedjor.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om BlackRock

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien BlackRock

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt