Rekordvinst och aktiekurs i verkstadsbolaget – "finns mer att hämta"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Rekordvinst och aktiekurs i verkstadsbolaget – "finns mer att hämta"

Rekordvinst

Verkstadsbolaget AQ Group, som nu fyller 30 år, ser sin aktie och vinst på rekordnivåer. Trots den starka uppgången i aktien är värderingen enligt analyssajten Placera ännu inte skrämmande hög. Det finns därför utrymme för fortsatt kursuppgång.

  • AQ Group firar 30-årsjubileum med rekordvinst och rekordaktie.
  • Verkstadsbolaget planerar en aktiesplit 5:1.
  • Enligt analyssajten Placera finns det utrymme för fortsatt kursuppgång.

Verkstadsbolagets VD, James Ahgren, har internt kommunicerat ett mål för året om 10 miljarder kronor i omsättning och en marginal innan skatt på 10 procent. Om detta mål uppfylls skulle det generera ett resultat efter skatt på 850 miljoner kronor, vilket motsvarar ungefär 45 kronor per aktie. Aktien handlas för närvarande till 13 gånger det interna målet för året.

Fortfarande utrymme för aktieuppgång

Placera menar att AQ Groups finansiella historik och nuvarande värdering ger utrymme för en fortsatt aktieuppgång. De skriver även att en tillfällig dip i vinstkurvan kan skapa kortsiktiga köplägen, likt de som upplevdes under 2018.

Detta skriver Placera, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Aktiesplit och nettokassa

AQ Group planerar en aktiesplit 5:1, vilket innebär att varje befintlig aktie delas upp i fem. Bolaget har också en nettokassa kvar, även efter utdelning. Med dessa positiva framsteg ser vi på Börskollen, med tillförsikt, fram emot fortsatt framgång för AQ Group.

Börskollen om AQ Group

AQ Group är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern AQ på Mid Cap. AQ Group verkar inom sektorn Industri och aktien har 6561 st ägare hos Avanza samt 1527 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

AQ Group är en industrikoncern. Koncernen tillverkar och monterar komponenter och system till större industrikunder. Exempel på produkter som bolaget levererar inkluderar elskåp, formsprutning, kablage samt plåtbearbetning. Kunderna återfinns på global nivå och försäljningen sker via flertalet dotterbolag med vardera affärsinriktning. Bolaget grundades under 1994 och har sitt huvudkontor i Västerås.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om AQ Group, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om AQ Group

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien AQ Group

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt