Roblox - En lekplats för bedragare enligt granskning
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Roblox - En lekplats för bedragare enligt granskning

Roblox

Spelplattformen Roblox beskrivs som en lekplats för bedragare, riktad mot barn, enligt en granskning utförd av SVT Nyheter. Med möjligheten att köpa föremål för riktiga pengar har plattformen blivit ett mål för kriminalitet. Bedrägerierna inkluderar kapade konton och andra former av ekonomiska bluffar.

Spelarupplevelse och barns exponering för bedrägeri

Detta fenomen har undersökts av SVT:s reporter som personligen upplevde hur bedrägerierna utförs på plattformen. Inom 24 timmar blev reporterns konto lurat två gånger medan de spelade det populära spelet "Adopt Me". En gång skedde det inne i spelet och en annan gång via chatprogrammet Discord. Inom en vecka var alla pengar borta.

Enligt SVT:s undersökning bland barn i programmet Lilla Aktuellt, uppgav 600 av de 2000 svarande barnen att de blivit lurade på pengar i Roblox. Det oroande är att endast en av fem barn hade berättat för sina föräldrar om detta.

Detta skriver SVT, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Roblox försvarar sig

Roblox har valt att inte ställa upp på en intervju med SVT, men har istället skickat ett uttalande. Mer information om detta kan hittas i länken.

Om Roblox

Roblox är verksamma inom underhållningsbranschen. Bolaget driver och förvaltar över en social spelplattform där användarna kan interagera och spela med varandra. Exempel på spel som bolaget tillhandahåller är Adopt me, Jailbreak och Arsenal. Utöver kan användarna bygga sina egna spel via Roblox Studio. Bolaget har en global närvaro med störst verksamhet inom Nordamerika.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Roblox

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Roblox

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.