Roblox - En lekplats för bedragare enligt granskning
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Privatekonomi

Roblox - En lekplats för bedragare enligt granskning

Roblox

Spelplattformen Roblox beskrivs som en lekplats för bedragare, riktad mot barn, enligt en granskning utförd av SVT Nyheter. Med möjligheten att köpa föremål för riktiga pengar har plattformen blivit ett mål för kriminalitet. Bedrägerierna inkluderar kapade konton och andra former av ekonomiska bluffar.

Spelarupplevelse och barns exponering för bedrägeri

Detta fenomen har undersökts av SVT:s reporter som personligen upplevde hur bedrägerierna utförs på plattformen. Inom 24 timmar blev reporterns konto lurat två gånger medan de spelade det populära spelet "Adopt Me". En gång skedde det inne i spelet och en annan gång via chatprogrammet Discord. Inom en vecka var alla pengar borta.

Enligt SVT:s undersökning bland barn i programmet Lilla Aktuellt, uppgav 600 av de 2000 svarande barnen att de blivit lurade på pengar i Roblox. Det oroande är att endast en av fem barn hade berättat för sina föräldrar om detta.

Detta skriver SVT, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Roblox försvarar sig

Roblox har valt att inte ställa upp på en intervju med SVT, men har istället skickat ett uttalande. Mer information om detta kan hittas i länken.

Om Roblox

Roblox är verksamma inom underhållningsbranschen. Bolaget driver och förvaltar över en social spelplattform där användarna kan interagera och spela med varandra. Exempel på spel som bolaget tillhandahåller är Adopt me, Jailbreak och Arsenal. Utöver kan användarna bygga sina egna spel via Roblox Studio. Bolaget har en global närvaro med störst verksamhet inom Nordamerika.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Roblox

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Roblox

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt