Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nu

Nu kan du få rörlig sparränta över 3 % – Jämförelse: Bästa sparkontot just nu

Kort efter Riksbankens senaste räntehöjning (till en styrränta på 3,5 procent) har flera milstopar nådds för de som söker trygg avkastning i form av ett vanligt sparkonto med insättningsgaranti. Nu erbjuder flera aktörer obundna, rörliga sparräntor över 3 procent – och för dig som kan tänka dig att binda dina pengar en period kan du nu få över/omkring 4 procent årlig avkastning!

Under tidigare års lågräntemiljö har det i stort sett inte gått att få någon avkastning alls på sina sparpengar, men i och med det senaste årets stigande räntor kan du nu få riktigt bra avkastning till låg risk – något som har gjort sparformen "het" igen!

Storbankerna ligger ljusår efter

Om du är bankund hos någon av storbankerna bör du dock se dig om efter alternativ, då de flesta fortfarande "släpar" efter ordentligt med (rörliga) sparräntor under eller omkring 2 procent. Om du vill maximera din ränta bör du med andra ord se dig om efter bättre villkor – ovan listar vi bästa sparkontona just nu!

Jämförelse: Bästa sparräntan just nu?

Nedan listar vi, tillsammans med jämförelsetjänsten Compricer, aktuella sparräntor från en stor mängd olika aktörer – såväl rörlig som bunden med olika löptider. Klicka på "Visa fler" för att se fler aktörer, räntor och löptider (och se de aktörer som just nu erbjuder bundna räntor omkring/över 4 procent).

(Annonssamarbete) Tabellen nedan uppdateras löpande och presenteras tillsammans med Compricer som jämför bankernas aktuella sparräntor för olika bindningstider. Samtliga banker och inlåningsföretag omfattas av insättningsgaranti. Observera att insättningsgarantin kan komma att gälla i annat land.

Klicka dig gärna vidare för att läsa mer och öppna sparkonto hos en eller flera aktörer samt se aktuella sparräntor även för längre bindningstider!

Fördjupning: Om du är intresserad av att lära dig mer om sparkonto som sparform, hur det fungerar, olika begrepp och vad man bör tänka på så tipsar vi om vår stora guide Bästa sparräntan.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt