Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikel

Så här går du tillväga för att låna pengar direkt

Om du plötsligt står inför en nödsituation där du inte kan vänta på att nästa lön rullar in på kontot kan ett lån med direkt utbetalning vara en smidig lösning. Oavsett om det rör sig om en plötslig utgift i form av att bilen eller diskmaskinen har gått sönder eller att kanske ta med ditt husdjur till veterinären, så kan det stabilisera din ekonomi för att låna pengar direkt.

Att låna pengar direkt är inte alls särskilt svårt och det finns de smslån som beviljar alla. Ibland kan man till och med få pengarna insatta på sitt konto unde samma dag. Vill du ta reda på hur man gör för att låna pengar direkt kan du använda dig av denna steg-för-steg-guide här nedan.

Ökat intresse för snabblån

Först en kort introduktion till snabblån. Snabblån är en typ av alternativ finansiell tjänst som ger snabb finansiering när privatpersoner står inför nödsituationer. Snabblån är lån utan säkerhet och består av mindre belopp med en kort återbetalningstid, vilket gör dem till väldigt riskfyllda lån. Trots detta ser man ett ökat intresse för snabblån bland svenska konsumenter.

Snabblån är kortfristiga lån som är utformade för att hjälpa människor hantera små och ofta oplanerade utgifter. Vanligtvis varierar beloppen, allt från några tusenlappar upp 10 000 kronor. De kan vara relativt lätta att få beviljade, men räntorna tenderar att vara högre än andra kreditformer.

Man ska vanligtvis betala av ett snabblån inom 30 dagar, även om vissa långivare tillåter mer flexibilitet. Om man inte har tillräckligt pengar för att återbetala lånet i tid tillkommer det normalt extra avgifter, vilket i sin tur kan göra snabblån väldigt svåra att återbetala.

Dessa kortfristiga lån med högre räntor kan låta väldigt riskfyllda, men trots detta ser vi ett ökat intresse för dem bland svenska konsumenter. Vad kan detta bero på?

Den främsta anledningen till snabblåns ökade popularitet är antagligen det faktum att de ses som blixtsnabba finansieringskällor. Att ansöka om ett snabblån tar normalt inte mer än några minuter. Man fyller i ett formulär på långivarens hemsida och när (om) ens ansökan blir beviljad får man oftast pengarna utbetalda inom några minuter.

Många långivare har till och med öppet under helger, vilket innebär att de utbetalar lån även under helgdagar. Sålunda behöver man inte vänta på att det blir måndag om man är i behov av pengar en fredagskväll.

Fördelar och nackdelar med direktlån

Fördelar

  • Det går snabbt att få dem utbetalda
  • Oftast ställs inte jättehöga krav på låntagaren
  • Det finns många olika långivare att välja mellan

Nackdelar

  • Många små lån kan försämra ens kreditvärdighet
  • Man riskerar att bli skuldsatt om man inte återbetalar lånet i tid
  • Små lån med snabb utbetalningstid tenderar att ha väldigt höga räntor

Bestäm dig för belopp och typ av låneform

Härnäst är det dags att konkretisera det lån du tänker ansöka om. Genom att fastställa det belopp du är i behov av kommer du mycket enklare kunna hitta en låneform som passar dig och din situation. Är det till exempel ett större belopp du är i behov av för att köpa en bil är det ett billån du ska leta efter. Om du är på jakt efter ett halvstort lån för att samla dina nuvarande lån och krediter kommer du kunna dra fördel av ett samlingslån. Om det är ett mindre belopp, kanske bara några tusenlappar, är ett litet privatlån att överväga.

Uppfyller du kraven?

Nästa steg är att se huruvida du ens uppfyller kraven som ställs av långivaren eller inte. Beroende på vilken låneform och vilket belopp du bestämmer dig för kan kraven se olika ut. Du måste såklart uppfylla grundläggande krav, som att vara minst 18 år gammal, ha en fast inkomst eller tillräckligt kapital hos banken samt inte ha några skulder hos Kronofogden. Andra krav varierar som sagt från långivare till långivare och därför måste du sätta dig in i respektive långivares lånevillkor innan du påbörjar en ansökan.

Ansök om lånet online

Det enklaste sättet att låna pengar idag är med hjälp av en nätbaserad långivare. Det vill säga en långivare som opererar online. Hos långivare online fyller man helt enkelt i ett ansökningsformulär där man skriver sina personuppgifter och beloppet man önskar ansöka om. Sedan kommer en sedvanlig kreditupplysning att göras och (förhoppningsvis) blir du erbjuden ett lån. Detta kan du sedan välja att acceptera eller inte.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.