Så hög blir hyran för 14 500 hushåll i Stockholm
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Så hög blir hyran för 14 500 hushåll i Stockholm

Så

En hyreshöjning på 5,8 procent väntar för 14 500 hushåll i Stockholm efter att en särskild skiljeman kommit med sin rekommendation. Fastighetsägarna hade krävt en höjning med 12 procent. "Det är en oerhört hög höjning som kommer att drabba många hårt.

"Det är en oerhört hög höjning som kommer att drabba många hårt. Visst är det mycket lägre än de tolv procent som Fastighetsägarna krävde, men det blir tungt för oss berörda hyresgäster", säger Elisabeth Härlin, ordförande för Hyresgästföreningens privata förhandlingsdelegation i Stockholms stad, enligt ett pressmeddelande.

Motparten, Fastighetsägarna, anser att skiljemannen "missförstått både centrala ekonomiska självklarheter och sitt uppdrag".

Nathalie Brard, förhandlingschef Fastighetsägarna Stockholm, skriver i ett pressmeddelande att skiljemannens rekommendation "inte bygger på den ekonomiska självklarheten att kostnader över tid måste kunna täckas av intäkter".

Bakgrunden till skiljemansrekommendationen är att Fastighetsägarna Stockholm, som är ombud för flera fastighetsägare i huvudstaden, avbröt förhandlingarna med Hyresgästföreningen för att i stället vända sig till den oberoende tvistelösningen i Hyresnämnden.

Rekommendationen är den första för 2024 års hyresförhandlingar i Stockholms län. Tidigare har en skiljeman gjort en bedömning gällande hyran för 25 000 hushåll i Göteborg. Där landande rekommendationen på 5,3 procent.

Totalt har 90 fastighetsägarföreningar i kommuner vänt sig till en skiljeman för att få en oberoende bedömning.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt