Så kan du låna pengar med bättre ränta
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikel

Nyheter Börskollen

Så kan du låna pengar med bättre ränta

Så

Att låna pengar har blivit enklare än någonsin. Tidigare var det endast traditionella banker som kom på fråga när man vill ansöka om ett lån. Man var tvungen att besöka sitt bankkontor vilket kunde vara en tidskrävande process. Nu för tiden är det mycket enklare, en låneansökan sker enkelt via långivare online.

Att ansöka om lån på nätet är smidigt och har många fördelar. Man kan hitta en mängd kreditgivare som endast driver låneverksamhet online. Det man bör tänka på är att räntan kan skilja sig ganska mycket på de lån som finns tillgängliga, därför rekommenderas alltid att jämföra lån innan en ansökan skickas in.

”Genom att jämföra olika lånealternativ kan man minska både räntekostnader och avgifter.”

Vilka lån kan man jämföra?

Alla typer av lån kan jämföras, oavsett om det handlar om privatlån, snabblån, billån, bolån eller företagslån. Det finns en mängd jämförelsesajter för lån på nätet, en av de bättre är lånfinans.se. Att jämföra lån på denna jämförelsesida är helt kostnadsfritt. De som vill ansöka om lån, oavsett låneform kan hitta ett passande lånealternativ med låg ränta smidigt och enkelt.

Andra lånealternativ:

- Lån utan UC
- Helglån och nattlån
- Lån med utbetalning direkt
- Låneförmedlare
- Kontokrediter

Vad ska man tänka på innan man lånar pengar?

Det gäller alltid att låna pengar smart. Innan man skickar in sin låneansökan kan ett par värdefulla tips komma till hands:

  • Man bör alltid jämföra långivarna och hitta det bästa lånet. På så sätt kan man kapa sina räntekostnader och hitta lån utan onödigt dyra avgifter.
  • Har man en dålig ekonomi med till exempel skulder hos kronofogden kan det vara smart att avvakta med att låna pengar tills de ekonomiska förutsättningarna är bättre. En låg kreditvärdighet kommer ses på negativt.
  • Om man bestämt sig för att ansöka om lån bör man hålla koll på högkostnadskrediter, alltså snabblån. Denna låneform kan bli dyr. Ett klokt beslut är att avbetala dessa lån så fort som möjligt för att slippa onödiga kostnader.
  • Undersök alltid de villkor som medföljer lånet. Genom att göra detta kommer tråkiga överraskningar ej att uppstå.

Genom att följa dessa rekommendationer ökar förutsättningarna för ett bra lån.

Vilka krav ställs på mig som vill ta ett lån?

Att få godkänt på sin låneansökan är ingen självklarhet, långivaren kan neka dig ett lån lån. Den vanligaste orsakerna till att du ej få låna pengar är låg kreditvärdighet. Om dina ekonomiska förutsättningar för att betala tillbaka lånet ej är bra kan du få avslag, detta eftersom långivaren kan se dig som mindre benägen att kunna betala tillbaka dina lånade pengar.

En låg kreditvärdighet kan bero på skulder hos kronofogden, många betalningsanmärkningar, låg eller ingen inkomst eller att många slagningar gjorts på dig hos kreditupplysningsföretaget UC. Dessa saker kan försvåra för dig när du vill låna.

”Att se över varför man har låg kreditvärdighet och förbättra den kan ge bättre förutsättningar vid en låneansökan.”

För att bli beviljad ett lån finns det även grundkrav som måste uppfyllas, du behöver du vara minst 18 år gammal samt vara folkbokförd i Sverige.

Slutligen

Ett lån kan ibland vara en nödvändig åtgärd, oavsett om man behöver köpa ny bil, låna till bostad, betala oväntade utgifter, ta lån som student eller täcka semesterkostnader. Viktigt att tänka på är att det kan bli en kostnad historia, sammanslaget kan räntor, aviavgifter och startavgifter som ofta tillkommer bli en överraskning för vissa. Om du känner att du vill lära dig mer om låneformer, räntor och annat som har med låna pengar att göra kan du läsa mer här.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt