Så kan rätt investeringar ge en lyxkant på vardagen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikel

Nyheter Börskollen

Så kan rätt investeringar ge en lyxkant på vardagen

Så

Med en vanlig lön i en vanlig ekonomi kan det vara svårt att hitta möjligheterna att göra något extra eller kunna spara pengar för framtiden. Men om du verkligen lär dig att förstå olika typer av investeringar så kan du se att det inte krävs så mycket kapital för att kunna bygga en bra investering som sen kan växa och växa. Du kan till och med bygga upp något som kommer ge en guldkant på vardagen både inom kort men också längre fram i ditt liv. Detta betyder också att en bättre pension väntar och att du kommer kunna njuta mer av detta. Så vad betyder det att göra bra investeringar och hur ska du tänka när du planerar din ekonomi? Häng med och lär dig mer!

Förstå grunderna i att göra bra investeringar

Grunderna i en bra investering är inte att spara stora summor på ett bankkonto. Det handlar istället om att veta vart du ska lägga dina pengar på för att dom ska växa så mycket som möjligt. Det kan vara en tusenlapp i månaden du lägger undan, något som dom flesta kan klara av att göra. Men om du placerar pengarna rätt kan dom växa snabbt och på bara några år kan du se att ditt kapital har växt på ett spännande sätt.

Så basen ligger i att välja rätt investering och följa din planering på rätt sätt. Om du t ex bestämmer att du ska lägga in 1000 eller 2000 kr varje månad på en aktie eller fond, gör detta utan avbrott. Nyckeln ligger i att vara regelbunden och noggrann med att följa en bra strategi. Det kommer skapa ett bra resultat och du kan känna dig nöjd.

Exempel på "guldkanten" dina investeringar kan ge

När du har varit noga med dina investeringar under en tid kommer du kunna börja se resultatet. Och med de vinsterna du får varje kvartal, halvår eller år kan du kanske ta en del för att lyxa till det. Hur låter en solsemester till Spanien eller en skidresa till Alperna? Det finns många skidresor att boka och med din extra budget kommer du verkligen kunna njuta på ett underbart sätt. Med en härlig stuga och gott käk kommer detta bli en fantastisk resa som kanske är helt betald av dina smarta investeringar. Du ska också komma ihåg att boka hyra av skidutrustning så du inte blir utan dina skidor eller din snowboard. Det kommer bli super!

Sätt upp tydliga mål när du investerar

Vilka mål har du för framtiden? Att kunna köpa ett hus eller en ny bil? Du borde också ha klara och tydliga mål på hur du ska investera dina pengar. Ha mål på kort och lång tid. För att hitta bra sätt att kunna följa dessa mål kan du få tips av duktiga proffs och experter. Du kan läsa på nätet eller be om direkt hjälp av en personlig coach. När du följer dessa mål kommer du se resultat både med dina mål på kort tid och samtidigt det du bygger på längre basis.

Välj rätt investeringsstrategier för dig

Så vilken investering är rätt för dig? Aktier, fonder, fastigheter eller kanske krypto? Detta beror mycket på vad du gillar och vilken investeringsplan du har. Självklart handlar det också om vilken budget du har och hur mycket du kan lägga varje månad. Men alla dessa investeringar har mycket gemensamt. Det handlar om att lägga in en summa för att börja, en summa som självklart kan skilja sig mycket beroende på om det handlar om en aktie eller ett hus. Men första steget ser ganska så likt ut oberoende på vad det är du väljer. Sen handlar det om att varje månad lägga in en summa för att det ska kunna växa.

Hur mycket det sen växer beror mycket på vad det är du satsar på och hur mycket du lägger varje månad. Men med både aktier och fonder kan du se en ökning på runt 8-15% på lågrisk, och mycket mer om det är aktier med högre risk. När det gäller fastigheter är det bra att veta att värdet i princip aldrig går ner, utan istället uppåt. Om du har lägenheter kan du också göra en månadsvinst på hyrorna och på det sättet bygga upp ett kapital för mer investeringar.

Lär dig att balansera dina olika mål

Allt handlar om att hitta en bra balans när du tittar på ditt liv och din ekonomi. För vad hjälper det att få in pengar om du inte njuter av dom? Och hur ska du kunna bygga upp besparingar om du bränner allt som kommer in? Så hitta en balans som hjälper dig att må bra, njuta av roliga saker men samtidigt bygga för en säkrare framtid. Detta kommer enklare för en del och är svårare för andra. Men med bra planering kan du lyckas med alla dina planer. Kör hårt!

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt