Så lyckas du med din aktie-webbsida
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikel

Nyheter Börskollen

Så lyckas du med din aktie-webbsida

Så

Att skapa en aktie-webbsida är något som du som ekonomiskt intresserad kan göra. Men hur lyckas du med det och vad kostar det? De frågorna och fler får du svar på precis nu.

1. Bestäm vad sidan ska handla om

Innan du bygger din webbsida är det viktigt att tar reda på vad du vill att webbsidan ska handla om. Vill du skapa en aktieblogg, ett diskussionsforum om aktier eller kanske en e-butik som säljer guider som förklarar hur aktiehandel med hävstång fungerar. Sidan kan även handla om flera saker, som till exempel både kursförsäljning och blogg.

2. Bestäm hur du vill skapa din webbsida

Ett bra alternativ är att skapa din webbsida med hjälp av WordPress, som du bland annat kan göra på one.com. Med WordPress kan du installera en webbsida på bara några minuter, och det finns leverantörer som erbjuder gratis mallar som du kan använda som generellt ser riktigt bra ut.

Den ganska tomma mallen gör du om till "din egen" genom att ladda upp text och bilder, och efter ett tag har du en fullt fungerande webbsida.

3. Ta fram logotyp och färgtema

En billig logga kan du skapa genom att exempelvis anlita någon via Upwork eller Fiverr, och det finns även AI-tjänster såsom DALL-E som kan skapa gratis logotyper åt dig. Loggan ska helst ha ett färgtema som du kan använda för resten av din webbsida så att designen blir enhetlig.

4. Säkerställ att allt är tekniskt rätt

Din webbsida ska nu ha en design som är enhetlig och ha ett tema som fungerar bra och laddas snabbt. Du ska även ha den senaste versionen av WordPress och uppdaterade tillägg för bland annat SEO och bildkomprimering.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt