Så ska OpenAI utvärdera risken med sina AI-modeller
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

Så ska OpenAI utvärdera risken med sina AI-modeller

Så

OpenAI har bildat en ny tillsynskommitté för att utvärdera säkerheten hos bolagets AI-modeller. Kommittén, som kommer att verka under 90 dagar, ska sedan publicera en rapport och dela rekommendationer på ett sätt som är förenligt med säkerhet.

  • Ny tillsynskommitté ska utvärdera säkerheten hos OpenAI:s teknologi
  • Kommer att verka i 90 dagar och sedan publicera en rapport
  • Kommittén bildas efter upplösningen av ett tidigare internt team

Syftet med tillsynskommittén

OpenAI har meddelat att de har bildat en ny tillsynskommitté med uppdraget att utvärdera säkerheten för deras artificiella intelligensmodeller. Detta initiativ meddelades i ett blogginlägg på tisdagen, där bolaget förklarade att kommittén kommer att verka under en 90-dagarsperiod. Efter denna period kommer en rapport att publiceras, och bolaget planerar att dela en uppdatering om de antagna rekommendationerna på ett sätt som säkerställer fortsatt säkerhet.

Bakgrund och tidigare förändringar

Den nya kommittén bildas efter att OpenAI tidigare upplöste sitt interna team som var fokuserat på att hantera långsiktiga risker med superintelligent AI. Beslutet att upplösa det tidigare teamet kom efter flera avhopp inom organisationen, inklusive medgrundare Ilya Sutskever, som hade rollen som "Chief Scientist" på OpenAI.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Kommitténs sammansättning

Den nybildade kommittén består av ordförande Bret Taylor, Quoras vd Adam D'Angelo, tidigare Sony-chefen Nicole Seligman, samt sex anställda från OpenAI. En av dessa anställda är medgrundare John Schulman, som nu har titeln "Head of Alignment Science". Schulman var tidigare en del av det nu upplösta teamet. OpenAI:s vd Sam Altman är också en del av kommittén.

På Börskollen ser vi detta som ett viktigt steg för OpenAI i deras strävan att säkerställa att deras AI-teknologi utvecklas på ett säkert sätt. Vi kommer att följa utvecklingen noga och uppdatera våra läsare när den officiella rapporten och rekommendationerna publiceras.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Sony

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Sony

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt